Çaykara´da Organik Meyve Yetiştirme Semineri

Çaykara´da Organik Meyve Yetiştirme Semineri

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğünün Organizasyonu İle Organik Meyve Yetiştiriciliği Semineri Düzenlendi

ÇAYKARA´DA ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ SEMİNERİ

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğünün Organizasyonu ile Çaykara İlçemizde Üreticilere yönelik olarak ?Organik Meyve Yetiştiriciliği? semineri gerçekleştirildi.

13 Nisan 2017 Perşembe Günü Hükümet Konağında bulunan Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Seminer Çalışmasında Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Çaykara´lı Hemşerimiz Profesör Zeki Bostan ve Profesör Ali İslam tarafından üreticilere seminer verildi.

/resimler/2017-4/14/1612167930743.jpgSeminere Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,muhtarlar ve üreticiler katıldılar.

Seminerde Misafir Hocalarımız tarafından üreticilerimize ?Bitki Koruma ve Meyvecilik? ile ilgili bi,lgiler verildi.

Seminer çalışmasında özellikle Çaykara´lı Hemşerimiz Zeki Bostan tarafından Çaykara İlçemizde gerçekleştirilebilecek Organik Tarım ilke ilgili olarak üreticilere bilgiler verildi.

Seminerin ardından Gazetemize açıklamalarda bulunan Çaykara´lı Hemşerimiz  Profesör Zeki Bostan Çaykara İlçemizden uzakta yaşadıklarını ancak senelerdir Çaykara İlçemize faydalı olabilmenin insanlarımızı uzman oldukları konularda bilgilendirebilmenin özlemini çektiklerini ifade etti.

/resimler/2017-4/14/1613183556965.jpgİlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Organize edilen Organik Meyve Yetiştiriciliği Seminerinin kendileri için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Profesör Zeki Bostan bu seminer sayesinde hemşerileri ile buluştuklarını ve de Çaykara İlçemize faydalı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

ZEKİ  BOSTAN-AMACIMIZA ULAŞTIK

Çaykara İlçemizin değişik yerlerinden toprak örnekleri aldıklarını bu toprak örneklerini labaratuvarlarda tahlil yaparak Çaykara İlçemiz için en uygun meyve türlerini tespit ettiklerini sözlerine ekleyen Profesör Zeki Bostan düzenlenen bu seminer sayesinde elde ettikleri bu sonuçları Çaykara´lı hemşerileri ile paylaştıklarını ve de bu sayede Çaykara´lı Hemşerilerimizi Modern Tarım imkanlarını kullanarak meyve yetiştiriciliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

TOK-ÇOK FAYDALI BİR SEMİNER OLDU

Seminer ile ilgili görüşlerini aldığımız Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise Başta Semineri düzenleyen İlçe Tarım Müdürlüğü olmak üzere seminere katılan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi  Dekanımıza Bölüm Başkanımıza ve de Seminere katılan tüm üreticilere teşekkür etti.

Çaykara İlçemizin her alanda olduğu gibi Tarım alanında da modern tarım imkanlarını kullanarak kaliteli tarım ürünlerinin üretilebilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tok Organik Meyvecilik seminerinin de bu amaçla düzenlendiğini ve de üreticilerimiz açısından çok faydalı bir seminer olduğu kanaatini taşıdığını sözlerine ekledi.

AYRANCI -ÇAYKARA İNSANI HER ŞEYİ BAŞARIR

Organik Meyve yetiştiriciliği ile ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı  Çaykara insanının çalışkanlığı ve de cesareti ile her şeyi başarabileceğini ifade etti.

Zorlu doğa şartlarına rağmen Çaykara insanının giriştiği her alanda başarılı olduğunu ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı Organik Tarım Konusunda da Çaykara´lı üreticilerimizin çok başarılı olacaklarına inancının  tam olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir