Çaykara´da Peygamberimiz ve Aile Konferansı

Çaykara´da Peygamberimiz ve Aile Konferansı

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından ?Peygamb erimiz ve Aile?Temalı Konferans çalışması gerçekleştirildi.

ÇAYKARA´DA PEYGAMBERİMİZ VE AİLE KONFERANSI

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından ?Peygamb erimiz ve Aile?Temalı Konferans çalışması gerçekleştirildi.

Çaykara Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortak olarak düzenlenen Konferans 12 Kasım 2019 Salı Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

/resimler/2019-11/12/1659351259657.jpg

Konferansa Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM,İstanbul Sultanahmet Emekli İmam Hatiplerinden Emrullah HACIMÜFTÜOĞLU,Trabzon Müftüsü Osman AYDIN,Dernekpazarı Müftüsü  Mülayim BAYINDIR,Çaykara Müftüsü Abdurrahman KOÇ  Çaykara İlçemizde görev yapan Din Görevlileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

/resimler/2019-11/12/1701074386411.jpg

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Çaykara Merkez Camii Müezzini Ahmet İNCE tarafından okunan Kur´an-ı Kerim Tilaveti büyük bir dikkat ile dinlendi   

/resimler/2019-11/12/1702066418915.jpg

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Hz Peygamber ve Aile isimli Sinevizyon Gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

AÇILIŞ KONUŞMASI MÜFTÜ KOÇ´TAN

Programın Açılış Konuşması Çaykara Müftüsü Abdurrahman KOÇ tarafından yapıldı.

Peygamberimiz Hz Muhammed(SAV)´in sadece örnek bir insan olmadığını aynı zamanda Örnek bir Aile Reisi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Müftüsü Abdurrahman KOÇ onun bu örnek yaşam ahlakının tüm İslam ve insanlık alemi tarafıundan örnek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-11/12/1703165638990.jpg

KAYMAKAM ÇİĞDEM-PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK AİLE YAŞAMI HEPİMİZE ÖRNEK OLMALIDIR

Peygamberimizin Örnek bir insan olarak yaşamını tamamladığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM İyi bir Ailenin temel yapı taşının Anne ve Baba olduğunu ve de Peygamberimizin Örnek bir Aile Lideri olarak her alanda olduğu gibi insanlık alemline ve İslam alemine örnek olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2019-11/12/1704289859163.jpg

Çaykara İlçemizin geçmişten günümüze kadar bir İlim İrfan yuvası olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM İlçemizde manevi değerlerin çok fazla önemsendiğini bu anlamda Peygamber Efendimizin yaşam tarzının Çaykara İlçemizde çok daha kolay anlaşılabileceğini sözlerine ekledi.

İL MÜFTÜSÜ AYDIN-HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aslen Çaykara´lı olduğunu ve de Çaykara İnsanı ile bir arada bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Trabzon Müftüsü Osman AYDIN Peygamber Efendimizin Örnek ahlakını yaşamak ve yaşatmak maksadı ile bu güzel salonda bir arada bulunduklarını anımsattı

/resimler/2019-11/12/1706014235962.jpg

Başta İlçe Müftümüz Sayın Abdurrahman KOÇ olmak üzere bu anlamlı organizasyonu gerçekleştiren bu güzel insanları bir araya toplayan herkese teşekkür eden İl Müftüsü Osman AYDIN toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Kendilerinin bu güzel toplantıya Peygamber Efendimizin Örnek Ahlak yapısını anlatmak üzere davet edildiklerini anımsatan Trabzon Müftüsü Osman AYDIN ancak Ülkemizin yetiştirmiş olduğu çok önemli İlim Adamlarımızdan Emrullah Hatipoğlu Hocamızın aramızda bulunduklarını bu yüzden bu güzel konuşmayı Kıymetli Hocamızdan talep ettiklerini sözlerine ekledi.

HATİPOĞLU-PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK AİLE YAPISINI HAYATIMIZDA UYGULAMALIYIZ

Çaykara İlçemizin geçmişten günümüze bir İlim ve İrfan yuvası olduğunu ve Çaykara İlçemizden çok sayıda İlim Alimininin yetişerek İslam Alemine hizmet yaptığını ifade ederek konuşmasına başlayan İstanbul Sultanahmet Emekli İmam Hatiplerinden Emrullah HATİPOĞLU Bir İlim adamı olarak bu güzel İlçenin yüreği güzel insanları ile bir arada bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Peygamber Efendimizin Örnek bir insan olarak Dünyaya geldiklerini ifade eden İlim Adamı HATİPOĞLU Peygamber Efendimizin aynı zamanda Örnek bir aile babası ve mükemmel bir eş olarak İnsanlık alemine örnek olmayı başardığını sözlerine ekledi.

/resimler/2019-11/12/1707344550237.jpg

Aile Kavramının Kadın ve Erkekten meydana geldiğini anımsatan HATİPOĞLU evlilikte her iki tarafa da düşen sorumlulukların bulunduğunu ve de eşlerden bir tanesinin bu sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda evlilik hayatında telafisi imkansız sorunların yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

İslam Dininin Temel unsurlarından bir tanesinin Evlilik Kavramı olduğunu ve de kimin kiminle evlenebileceğinin çok açık bir şekilde belirlenmiş olduğunu ifade eden İlim Adamı HATİPOĞLU bu kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen ve de İslamiyetin yaşam şekli haline geldiği evliliklerde hiçbir sorunun yaşanmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi

Mevlanın aile kavramını kurma ve de yaşatma görevini insana verdiğini ifade eden İlim adamı Emrullah HATİPOĞLU ailede babanın çok büyük rolünün bulunduğunu İslam dininin  temel direğininin namaz olduğunu ve de babanın namaz konusunda hem eşine hem de çocuklarına örnek olması gerektiğini anımsattı

Aile kavramının oluşturulması konusunda hem erkeğin hem de kadının görev ve sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden HATİPOĞLU ne yazık ki erkekler olarak çoğu defa bu sorumluluklarımızı yerine getirmekten kaçındığımızı aile reisi olarak rızkımızın peşinde olduğumuz mazeretinin arkasına sığındığımızı oysa Rızkın Allah tarafından verildiğini sözlerine ekledi.

Çocuk Eğitiminde en büyük etkenin anne baba olduğunu ve de çocuğumuzun her şeyin ilkini anne babadan öğrendiğini ifade eden HATİPOĞLU en büyük öğretmenin anne baba olduğunu çocuklarımızın her şeyin doğru ve yanlışını anne babadan öğrendiklerini bu yüzden de anne ve babalarımızın çocuklarımızı İslami Kurallar çerçevesinde yetiştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avrupa´ya olan özentinin ne yazık ki Aile Eğitimini yok ettiğini ifade eden HATİPOĞLU Çocuklarımızın Avrupa´ya özenti yolunda aile eğitiminden uzaklaştıklarını moda ve teknoloji sayesinde Avrupa´nın esiri olduklarını bu durumun aile eğitimini bitirme noktasına geldiğini anımsattı

Gençlerimizin Avrupa ve Batı´yı taklit etmesinin doğal bir sonucu olarak  Evliliklerde boşanma oranlarının ne yazık ki Yüzde 50´lere ulaştığını anımsatan HATİPOĞLU oysa İslami Kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen evliliklerde bu oranın nerede ise sıfır olduğunu sözlerine ekledi.

HEDİYE TAKDİMLERİ

Programın son Bölümünde Trabzon Müftüsü Osman AYDIN tarafından İlim Adamı Emrullah HATİPOĞLU´na Plaket Takdmi gerçekleştirildi.

/resimler/2019-11/12/1718534563657.jpg

İl Müftüsü Osman AYDIN tarafından Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM´e Plaket Tkdimi gerçekleştirildi.

/resimler/2019-11/12/1720242846674.jpg

BAŞARI BELGELERİ TAKDİMİ 

Çaykara İlçesinde Görev Yapıp 2019 Yılında Emekli olan Din Görevlilerine BAŞARI Belgelerinin Takdimi Gerçekleştirildi.

2019 Yılında Emekli Olan Din Görevlileri:

Muzaffer ÇELİK

Hasan UYSAL

Ahmet ŞAHİN

Mustafa AKTÜRK

Cemal KURT´a Hediyeleri

/resimler/2019-11/12/1721550660850.jpg

Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM,İlim Adamı Emrullah HATİPOĞLU Trabzon Müftüsü Osman AYDIN,Çaykara Müftüsü Abdurrahman KOÇ,ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan Tarafından takdim edildi.



İlginizi Çekebilir