Çaykara´da Sahil Güvenlik Semineri Yapıldı

Çaykara´da Sahil Güvenlik Semineri Yapıldı

Trabzon Sahil Güvenlik Personeli tarafından Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine yönelik Sahil Güvenliğin çalışma alanları ile ilgili bir Seminer düzenlendi.

17 Şubat 2020 Salı Günü Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen Seminere Lise Öğrencileri katıldı. /resimler/2020-2/19/1157352683916.jpgSAHİL GÜVENLİKİ TANIYALIM

1-Denizlerde ve adalarda meydana gelen tıbbi tahliye ve hasta nakli faaliyetlerini ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yürütmek. 

2-Deniz güvenliğinin ve deniz emniyetinin sağlanmasına yönelik olarak izleme, gözetleme, takip ve kontrol imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek ve gerekli diğer tedbirleri almak.

3-Deniz güvenliği kapsamında denizlerde hükümranlık haklarının kullanıldığı deniz alanlarının sınırlarında ve deniz yan hudutlarında kontrolün sağlanmasına yönelik ekonomik devriye görevleri icra etmek.

4-Stratejik önemi haiz tesislerin ve gemilerin, Türk boğazlarından geçen tehlikeli ve patlayıcı yük taşıyan gemilerin ve devlet büyüklerinin deniz güvenliğini sağlamak.

5-Yabancı askeri gemilerin ve devlet gemilerinin faaliyetlerini izlemek, gözetlemek, yabancı ülkelere ait askeri gemiler ve devlet gemileri tarafından Türk Bayraklı gemilere yapılan tacizler ile milli menfaatler aleyhine yapılan ihlallere angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmek.

6-Deniz yetki alanlarında icra edilen bilimsel araştırma, hidrokarbon arama, sondaj, kablo ve boru hattı döşeme, balıkçılık gibi faaliyetleri izlemek, takip etmek, kontrol etmek ve izinsiz yapılan faaliyetleri engellemek.

7-Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde sorumluluk sahasında arama kurtarma faaliyetlerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde yürütmek.

8-Deniz yolu ile yapılan her türlü kaçakçılık faaliyetini önlemek ve gerekli tedbirleri almak.

9-Her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetlemek.

10-Deniz kirliliğinin önlenmesi maksadıyla, denizlerde kirletme yasağına aykırı eylemleri izlemek, önlemek ve bu konuda gerekli denetimleri yapmak.

11-4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun çerçevesinde, denizlerde can ve mal güvenliğini sağlamak.

12-6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde Türkiye´ye yasa dışı giren veya Türkiye´yi yasa dışı terk eden ya da buna teşebbüs eden yabancılar hakkında gerekli kanuni işlemleri yapmak.

13-2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde? denizlerde kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere izinsiz ve ruhsatsız olarak araştırma, sondaj ve kazı yapılmasına engel olmak, dalışa yasak bölgelerde dalış yapılmasını engellemek, yurtiçinde korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarının deniz yolu ile yurtdışına çıkarılmasını engellemek.

/resimler/2020-2/19/1157504871773.jpg/resimler/2020-2/19/1158443310425.jpg



İlginizi Çekebilir