Çaykara´da Satranç Şampiyonları Belli Oldu

Çaykara´da Satranç Şampiyonları Belli Oldu

Çaykara Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından İlçemizdeki Ortaokullar arasında düzenlenen Satranç Yarışmaları Çaykara İlçemizde adeta nefesleri kesti.

Çaykara Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından İlçemizdeki  Ortaokullar arasında düzenlenen Satranç Yarışmaları Çaykara İlçemizde adeta nefesleri kesti.

İlçemizde bulunan Tüm Ortaokulların katılımları düzenlenen yarışmalar birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu./resimler/2019-10/25/1153459190608.jpgNormalde Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Satranç Turnuvası Trabzon Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Çaykara Kaymakamlığımızda Memur olarak çalışan Resul Semiz´in gayretleri ile İlçe Yarışması haline dönüştürüldü.Ve de İlçemizdeki tüm okulların katılımı sağlandı.

HAKEMLER TRABZON´DAN

Satranç Turnuvası ile ilgili olarak hakemler Trabzon İl Satranç Federasyonu tarafından görevlendirildi.Zevkli ve de çekişmeli geçen yarışmaları hakemlerimiz kusursuz bir şekilde yönetti.

HER ÖĞRENCİYE 5 OYUN

Yarışmaya katılan her öğrenciye 5´er oyun oynatıldı.Yarışmaya katılan her öğrenciye değişik rakipler ile 5´er defa karşılaşma imkanı sağlandı.Puanlama esasına göre gerçekleştirilen yarışmalarda karşılaştığı rakibini yenen yarışmacıya 1 puan,kaybeden yarışmacıya ise 0 puan verildi.Yarışmanın berabere sonuçlanması durumunda ise her iki yarışmacıya da 0.5´er puan verildi.

/resimler/2019-10/25/1154134659820.jpgKatıldıkları 5 oyun sonunda en fazla puan alan yarışmacılar ise İlçe genelinde dereceye girmiş oldular.

NOTASYON KURALI GEÇERLİ

Oyuncunun kendi yaptığı hamleyi ve de rakibinin gerçekleştirdiği hamleleri not aldığı NOtasyon Kuralı yarışmada geçerli oldu.

DERECEYE GİRME

Yarışmalarda oynanan 5 oyunun sonunda öğrencilerin aldıkları puanlara göre İlçe Dereceleri de belli oldu.İlçe derecelerinde ilk olarak öğrencilerin puan durumlarına bakıldı.Puanların eşit olması durumunda öğrencilerin oynadıkları taşlara bakıldı.Beyaz taşlar ile oynayan öğrenciler daha avantajlı olarak kabul edildi.Bunların da eşit olması durumunda bu defa öğrencilerin hamlelerine,hamlelerin de eşit olması durumunda ise notasyon durumuna bakıldı.

ÖDÜLLER

Yarışmalarda ilk beşe giren öğrenciler ile yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli, ödüller verilecek.29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilecek olan Resmi Törende  dağıtımı gerçekleştirilecek olan ödüller şu şekilde./resimler/2019-10/25/1154402004169.jpg1-Ortaokullarda ayrı ayrı olmak üzere 1,2,3.lere kupa

2-İlk beşe giren Öğrencilere Madalya

3-Yarışmaya katılan her öğrenciye Katılım Belgesi

4-Trabzon İl Satranç Fedarasyonu tarafından Yarışmaya katılan her öğrenciye Satranç Lisansı çıkarılacak

ORTAOKULLARDA DEV REKABET

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Çaykara İlçemizde bulunan Ortaokul Öğrencileri arasında düzenlenen Satranç Turnuvası iki kategoride gerçekleştirildi.

Ortaokullarımızın 7 ve 8. Sınıflarında okuyan öğrencilerimiz A KATEGORİ ´nde birbirleri ile yarışırken Ortaokullarımızın 5 ve 6. Sınıflarında okuyan öğrencilerimiz ise B KATEGORİ ´nde kıyasıya bir mücadelenin içine girdiler.

A KATEGORİSİNDE ŞAMPİYON KARAÇAM´DAN

Ortaokul 7 ve 8. Sınıf Öğrencilerinin katıldığı A KATEGORİSİ Satranç Turnuvasına toplamda 40 öğrenci katıldı. Son derece zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalara Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf KURT ile Çaykara Kaymakamlığı Memuru Proje Koordinatörü Resul SEMİZ de Öğrencilerimize eşlik ettiler

Yarışmada Karaçam Ortaokulundan Dursun Berkay Çaykara Şampiyonu olmayı başarırken Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Recep Emin Hacıefendioğlu ise Çaykara İkincisi olmayı başardı.

İşte A Kategorisinde Dereceye giren Öğrencilerimiz

DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Dursun BERKAY

Karaçam Ortaokulu

2

Recep Emin HACIEFENDİOĞLU

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

3

Yasincan KABAOĞLU

Karaçam Ortaokulu

4

Berat Nuri ULUSOY

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

5

İbrahim DEMİRCİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

B KATEGORİSİNİN ŞAMPİYONU İMAM HATP´TEN

Ortaokul  5 ve 6. Sınıf Öğrencilerinin katıldığı B KATEGORİSİ Satranç Turnuvasına toplamda 35 öğrenci katıldı. Son derece zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalara Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf KURT ile Çaykara Kaymakamlığı Memuru Proje Koordinatörü Resul SEMİZ de Öğrencilerimize eşlik ettiler

Yarışmada Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan  Ahmet MUTLU İlçe Şampiyonu olurken aynı okulumuzdan Alperen Emir SEMİZ ise Çaykara ikincisi olmayı başardı.

İşte B Kategorisinde Dereceye giren Öğrencilerimiz

DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Ahmet MUTLU

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

2

Alperen Emir SEMİZ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

3

Azra AĞIRMAN

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu

4

Kerem SARAL

Zeki Bilge Ortaokulu

5

Adem Buğra  BALTÜRK

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

Haber: Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir