Çaykara´da Siyer Şampiyonları Belli Oldu

Çaykara´da Siyer Şampiyonları Belli Oldu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasında Çaykara İlçemizde ve Trabzon İlimizde dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Anadolu  Gençlik Derneği (AGD) tarafından gerçekleştirilen Siyer-i Nebi  Yarışmasında Çaykara İlçemizde ve Trabzon İlimizde dereceye giren öğrenciler belli oldu.

LİSELER ARASI YARIŞMA

Çaykara İlçemizdeki Lise Öğrencilerimiz arasında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan Yönetiminde Çaykara Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirildi./resimler/2019-1/5/1516452885007.jpgMüdürümüz İzzet Gönan ve Anadolu Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Çaykara İlçemizde bulunan Liselerimizi tek tek dolaşarak öğrencilerimizi Siyer-i Nebi yarışması hakkında bilgilendirdi.

ÖNCE KİTAPLAR DAĞITILDI

Yarışmadan yaklaşık olarak 4 ay önce Yarışma ile ilgili kitaplar öğrencilerimize dağıtıldı ve öğrencilerimizin bu kitaplardan yarışmalara hazırlanmaları sağlandı.

OKULLARDAN YOĞUN KATILIM

İlçemizde bulunan 5 Liseden 280 Öğrenci Siyer-i Nebi Yarışmasına katılarak Yarışmaya Katılım alanında Trabzon İlimizde Rekor katılım ile en fazla katılım sağlayan İlçelerimizden bir tanesi olmayı başardılar.

ORTAOKUL YARIŞMALARI İKİNCİ DÖNEM

Siyer-i Nebi Yarışmasında Ortaokul Öğrencilerine Kitaplar dağıtıldı.Öğrencilerimiz yoğun bir tempoda sınavlara hazırlanıyor.

Yarışma ise İkinci Dönem gerçekleştirilecek

İŞTE İLÇEMİZDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

Yarışma Sonunda Kız ve Erkeklerde İlk 5 sırada yer  almayı başaran Öğrencilerimiz belli oldu.

İşte o öğrencilerimiz:

SİYER-İ NEBİ KIZLAR KATEGORİSİ

KIZLARDA ULUCAMİ FARKI

Kız Öğrenciler arasında gerçekleştirilen Yarışmada Açık İmam Hatip lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu Öğrencilerinden Ayşe Şahin Çaykara Şampiyonu olmayı başarırken ilk beş sırada yer alan öğrencilerden 4 tanesinin Açık İmam Hatip lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu öğrencilerinden olması gözlerden kaçmadı.

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerimizden Fatmanur Baltacı da Yarışmada ilk beş sırada yer bulmayı başardı.

İLÇE DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Ayşe Şahin

Açık İmam Hatip Lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu

2

Rukiye Atay

Açık İmam Hatip Lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu

3

Fatmanur Baltacı

Çaykara Anadolu Lisesi

4

Tenzile Şahin

Açık İmam Hatip Lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu

5

Ümmühan Dündar

Açık İmam Hatip Lisesi ve Ulucami Kur´an Kursu

 

SİYER-İ NEBİ ERKEKLER KATEGORİSİ

ERKEKLERDE ANADOLU VE İMAM HATİP RÜZGARI

Erkek Öğrenciler arasındaki Yarışmada Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi rüzgarı yaşandı./resimler/2019-1/5/1517433667362.jpgYarışmada Çaykara Anadolu Lisesinden Yunus Emre Kurt Çaykara İlçe Şampiyonu olurken Çaykara Anadolu Lisesinden 3 öğrenci Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesinden ise 3 öğrenci ilk beş sırada yer bulmayı başardı.

İLÇE DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Yunus Emre Kurt

Çaykara Anadolu Lisesi

2

Mustafa Aydoğan

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

3

Müslim Sarı

Çaykara Anadolu Lisesi

4

Ömer Gün

Çaykara Anadolu Lisesi

5

Yusuf Ziya Öztürk

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

GÖNAN-YÖNETİCİ ,ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Çocuklarımızın ve gençlerimizin İslam Dinini anlayan,doğru yorumlayan ve İslam Dinini yaşam biçimi olarak benimsemelerini sağlayan  nesiller olarak yaşayan nesiller olarak yetiştirmenin hem öğretmenlerin hem de an ne ve babaların en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Proje Organizatörü Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan İslamı  anlayan ve bunu yaşam şekli haline getiren nesiller yetiştirmemizin en önemli hedeflerimizden bir tanesi olduğunu sözlerine ekledi./resimler/2019-1/5/1518373980909.jpgPeygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)´in Örnek yaşam şeklinin tüm insanlar tarafından örnek alınması gerektiğini ifade  eden Müdür İzzet Gönan kendilerinin de Çaykara Anadolu Gençlik Derneği olarak öğrencilerimize Peygamber Efendimizin Örnek yaşam şeklini kavratmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçemizde gerçekleştirdikleri çalışmalarda Tüm yönetici ve Öğretmenlerimizin kendilerine çok yardımcı olduklarını ifade eden Müdür İzzet Gönan Öğrencilerimizin de Yarışmaya çok yoğun bir katılım gerçekleştirerek kendilerini fazlası ile mutlu ettiklerini bu anlamda yarışmada emeği geçen Tüm Yönetici,öğretmen ve öğrencilerimize Çaykara Anadolu Gençlik Derneği olarak teşekkür etmeyi bir görev olarak kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir