Çaykara´da Taş Ocağına Büyük isyan

Çaykara´da Taş Ocağına Büyük isyan

Çaykara Ataköy, Çamlıbel ve Çambaşı mahallesinin alt kesiminde Uzungöl yolu üzerinde faaliyet gösteren taş ocağı bölgede yaşayan vatandaşları canından bezdirdi.

Çaykara Uzungöl Yolu üzerinde bulunan ve Çambaşı, Ataköy ve Çamlıbel mahallelerinin alt kesiminde faaliyet gösteren taş ocağı mahallelere zarar verdiğini gerekçe gösteren bazı Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar taş ocağına giderek tepkilerini gösterdiler./resimler/2019-2/8/1514257191410.jpg?DOĞA KATLEDİLİYOR!?

Türkiye´nin en önemli Turizm merkezlerinden Uzungöl yol güzergâhında olan bir yerden bahsettiklerini belirten yöre sakinlerinden, Naci Yaman,? Bizler Uzungöl´ün ana arteri olan ana damarını şu anda kesiyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar güzel bir doğayı katlediyoruz. Taş ocağının burada bulunmasının o kadar çok olumsuz etkileri var ki, bunlar anlatmakla bitmez. Gürültüden insanlarımız rahatsız oluyor. Toz, toprak ve çevre kirliliği var, sağlık sorunu var. Bu olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasında vesile olanları halkımız merak ediyor. Burada Çambaşı, Taşlıgedik, Ataköy ve Çamlıbel mahalleleri birinci derecede etkileniyor. Siz burada yaşayan insanları mutlu edeceğinize, huzursuz ediyorsunuz. Bize göre sempatik ilişkilerle başlayan Taş ocağı çalışmalarının buradan kaldırılması için yasal olan tüm haklarımızı kullanacağız,? dedi./resimler/2019-2/8/1516083912216.jpg?KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ?

Taşocağı önünde açıklamalarda bulunan Çambaşı Mahalle Muhtarı Nihat Kaplan, sıkıntılarının büyük olduğunu belirterek,? bizleri gece, gündüz rahatsız eden ve halk sağlığını tehdit eden bu taş ocağını buradan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İnsanlarımız huzursuz ve korku içinde yaşıyor. Taşocağının kaldırılması için başlattığımız imza kampanyası devam ediyor. Kanunun bize verdiği tüm hakları kullanarak topladığımız imzaları yetkililere ulaştıracağız. Çevreye bu kadar zarar veren taşocağını kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız,? ifadelerini kullandı./resimler/2019-2/8/1519038134323.jpg?MUHTARLAR OLARAK DOĞAYA ZARAR VEREN TAŞOCAKLARINA KARŞIYIZ?

Doğaya ve insanımıza zarar veren her şeye karşı olduklarını belirten, Çaykara Muhtarlar Derneği başkanı ve Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah kulaç,? Çaykara hepimizin. Bizim görevimiz buradaki doğal güzellikleri, çocuklarımıza ve gelecek neslimize aktarmaktır. Yıllardır söylüyoruz bu taşocağı doğaya ve insanımıza zarar veriyor. Çaykara Muhtarları olarak bölgemizin doğasını katleden her teşebbüse karşıyız,? dedi./resimler/2019-2/8/1519539072813.jpg8 Kasım 2017 tarihinde aramızdan ayrılan Çaykara Çambaşı Mahallesinden Dr.Aydın Aydın ölmeden önce 8 Ağustos 2017 tarihinde Köyünü ziyaret ettiği sırada taşocağı hakkındaki düşüncelerini fotoğrafla birlikte Facebook sayfasında aşağıdaki yazıyı paslaşmıştı./resimler/2019-2/8/1520522667838.jpgKöyüme(Çaykara-Çambaşı) her gittiğimde bu manzarayı görmek bütün kimyamı bozuyor; yaklaşık 2 yıldır taş ocağı açılmış, orman yeşil katledilmiş, dozerler iş makinaları çalışıyor, dinamit atılıyor. Sözümona Uzungöl yolunu üstü turizm bölgesi, ilgili şahısların ve kurumların umurunda değil, bazı itirazlar oldu mahkeme düzeyinde işler ayarlandı, taş ocağının işletmesini alanlar o kadar işi elbette ayarlayacaklardı. Bu vandalizme müdahil olması gereken kişi ve kuruluşları bir kez daha sorumlu ve vicdanlı olmaya davet ediyorum; Çaykara belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tabiat varlıklarını koruma kurulu, Kültür ve turizm müdürlüğü, ilgili köy muhtarlıkları( Çambaşı, Uzungöl, Ataköy, Taşkıran) Uzungöl de özellikle turizm sektörüyle ilgilenenlere varsa dernekleri bu işe sağır ve kör kalmasınlar.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



isimsiz çaykaralı
14.02.2019 19:23:58
Çevreye en çok zarar veren her mahallede 2.3 tane olan baz istasyolar için de neden isyan etmezsiniz.Onlar için de erkekseniz tepkilerinizi gösterinde sizi alkışlayalım

İlginizi Çekebilir