Çaykara´da TEFBİS Semineri

Çaykara´da TEFBİS Semineri

Çaykara İlçemizde bulunan Okul ve Kurumlarımızın Yöneticilerine yönelik TEFBİS Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Çaykara İlçemizde bulunan Okul ve Kurumlarımızın Yöneticilerine yönelik TEFBİS Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Taner Örgün tarafından verilen TEFBİS Eğitim Semineri Okul Yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerde Okul Yönetcilerine hem TEFBİS Sistemi anımsatıldı hem de Sisteme Giriş ile ilgili yeni Teknik konular anımsatıldı.

TEFBİS NE DEMEKTİR

TEFBİS açılımı (Türkiye´de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi)´dir

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim ? Öğretim kurumlarının tüm kaynaklardan sağlanan gelir ve giderlerinin kayıt altına alınması amacına yönelik tasarlanan bir sistemdir.Okullara yapılan bağışlar İlçe Milli Eğitim , İl Milli Eğitim ve Bakanlık tarafından izlenebilcek ,tüm girdi ve çıktıların raporları tutulacaktır.Aynı zamanda Okul ? Aile Birlikleri aktif olarak çalışmalarına devam edecek . Sisteme veri girişlerinde Okul ? Aile Birliği başkanına yetki verilecektir.1 ocak 2011 itibari ile kurumlar gelir ve giderlerini kendilerine İlçe Milli Eğitim tarafından verilen şifre ile Bakanlığın (http://tefbis.meb.gov.tr/giris.aspx adresinden yapabileceklerdir.

Tefbis Sistemiyle ne amaçlanmıştır ?

Tefbis sistemi sayesinde tüm gelir ve giderler kayıt altına alınmış olmaktadır.Veliler yaptıkları bağışları (http://tefbis.meb.gov.tr/bsorgu_tckimlik.aspx) adresinde internet ortamında görebileceklerdir. Böylece hem şeffaflık sağlanacak hem de velinin okul veya kuruma olan güveni artacaktır.Aynî ve nakdî bağışların arttırılması ve devamlılığı açısından gönüllülerin yaptıkları bağış ve katkının harcanmasına/kullanımına ilişkin süreci takip edebilmeleri hem bir hak hemde güdüleyici bir unsurdur.Proje sonunda, gönüllü birey ve kurumlar yaptıkları bağış ve katkının nasıl kullanıldığını izleyebilecekler, Bakanlık Türkiye genelinde toplam eğitim harcamalarını daha hızlı ve ayrıntılı biçimde tespitedebilecektir.

Heber: Hilmi Kanık



Anahtar Kelimeler: Çaykara TEFBİS Semineri

İlginizi Çekebilir