Çaykara´da Vefa Destek Grubu Göz Kamaştırıyor

Çaykara´da Vefa Destek Grubu Göz Kamaştırıyor

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´in öncülüğünde oluşturulan Vefa Destek Grubu Çaykara İlçesinin tüm Mahallelerini kapı kapı gezerek 65 Yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları için seferber oluyor.

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´in öncülüğünde oluşturulan Vefa Destek Grubu Çaykara İlçesinin tüm Mahallelerini kapı kapı gezerek 65 Yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları için seferber oluyor.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs Salgını (Covit 19) sebebi ile Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Seferberlik ilan edilmiş durumda./resimler/2020-3/25/1633348258525.jpgİçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile vatandaşlarımızın sağlığı ve bulaşıcı hastalığın 65 Yaş Üstü vatandaşlara ve Kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara daha fazla zarar vermesi sebebi ile bu vatandaşlarımıza yönelik sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

ÇAYKARA KAYMAKAMLIĞI VEFA DESTEWK GRUBU GÖREV BAŞINDA

23 Aralık tarihi itibarı ile Trabzon Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Destek Grubu tarafından Vatandaşlarımıza evlerinde hizmet verilmeye başlanmıştı.

Trabzon Valiliğimizin bu Projesi kapsamında 23 Mart Pazartesi sabahından itibaren ise Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Başkanlığında Kaymakamlık bünyesinde bir Yardım Masası oluşturuldu.

/resimler/2020-3/25/1634002165329.jpgÇaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İlçe Müdürlüğü de Çalışmanın paydaşları olarak çalışmanın içinde yer aldı

Çaykara İlçesinde bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza 24 saat kesintisiz hizmet taşımak için Çaykara Kaymakamlığı Destek Ekibi tarafından 20 kişilik bir çalışma ekibi ve 5 araç tahsis edildi.

Bu araçlardan 2 tanesi Çaykara Belediyesi,1 tanesi Çaykara Kaymakamlığı,1 araç İlçe Emniyet Amirliği ve 1 araç da İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

YARDIM NASIL YAPILIYOR

Çaykara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ekibi tarafından kendilerinde daha önce kayıtlı olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız aranıyor.Evlerden çıkmamaları gerektiği anımsatılıyor ve her hangi ihtiyaçlarının olup olmadığı soruluyor.

Ayrıca vatandaşlarımız 155 ve 156 numaralı telefonları arayarak ihtiyaç listelerini veriyorlar.

Bu ihtiyaç listeleri Kaymakamlık Vefa Destek Grubunun Whatsap grubuna düşüyor

Bu şekilde vatandaşların ihtiyaçları temin ediliyor ve ekipler tarafından vatandaşların kapılarına kadar getiriliyor.

MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN VATANDAŞLARDAN ÜCRET ALINMIYOR

Çaykara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ekibi tarafından daha önce tespitleri yapılan ve hiçbir sosyal güvbencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tamamı Çaykara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanıyor ve kesinlikle ihtiyaçları karşılığı her hangi bir ücret alınmıyor.,/resimler/2020-3/25/1634295603309.jpgVEFA SOSYAL DESTEK GRUBU HER YERDE

Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu Çaykara İlçesinin en uzak mahalleleri olan Karaçam Seyrantepe ve Yaylaönü Mahalleleri dahil İlçemizin her mahallesindeki 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-DEVLETİMİZ TÜM GÜCÜ İLE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE

Hem insanlık alemi olarak hem de Ülke olarak zor ve çetin bir dönemden geçmekte olduğumuzu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Ülke olarak Virüs ile mücadelenin başlangıcından bu yana kararlı ve vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutan bir hareket ile mücadele ettiğimizi anımsattı.

/resimler/2020-3/25/1709228925537.jpg

65 Yaş üzerinde bulunan ve Kronik Rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın bu virüsten daha fazla etkilendiğini ve bu vakaların ölüm ile sonuçlanabileceğini ifade eden Kaymakam Salih Çiğdem bu anlamda İçişleri Bakanlığımız tarafından bu vatandaşlarımızın sağlıklarını korumaya yönelik olarak Sokağa çıkma yasağının getirildiğini ifade etti.

Trabzon Valiliği Sosyal Destek Grubu tarafından oluşturulan Vefa Destek Grubu kapsamında Çaykara Belediyesi,Çaykara Sosyal Yardımlaşma İlçe Müdürlüğü,İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığının da içinde yer aldığı Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturduklarını ifade eden Kaymakam Çiğdem 20 Kişilik bir personel Grubu ve 5 araç ile 24 saat Çaykara insanımızın hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi./resimler/2020-3/25/1703415793881.jpg



İlginizi Çekebilir