Çaykara´da Yaralı Geyik Kurtarılamadı

Çaykara´da Yaralı Geyik Kurtarılamadı

Uzuntarla Mahallesinde Yaralanan Geyik Kurtarılamadı

ÇAYKARA´DA KARACA KURTARILAMADI

Çaykara İlçesi Uzuntarla Mahallemizde Varsak saldırısı sonucunda yaralanan Karaca tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamadı.

Uzuntarla Muhtarımız Gültekin Gül´den edindiğimiz bilgiye göre köylüler tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde mahallenin üst kısmında yaralı bir Karaca bulundu.Varsak saldırısı sonucunda yaralandığı anlaşılan Karaca köylüler ve muhtarımız tarafından hemen korumaya alındı.

Karaca´nın Güvenli ve de sıcak bir ortama alınmasının ardından Muhtarımız Gültekin Gül tarafından zaman kaybetmeden Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne haber verildi.

/resimler/2017-2/9/1633577898727.jpg

Kısa sürede Uzuntarla Mahallesine ulaşan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yaralı Karaca´yı hemen veterinere ulaştırdı.Ancak çok kan kaybettiği anlaşılan Karaca ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uzuntarla Muhtarımız Gültekin Gül Mahallelerinin yüksek bir yerde bulunması sebebi ile zaman zaman Karaca gibi geyik gibi hayvanların Mahallelerine indiklerini kendilerinin de ellerinden geldiği kadar Doğal Yaşamı Koruma adına hayvanları korumaya çalıştıklarını ifade etti.

Yaralı Karaca´yı kurtarabilmek için çok uğraştıklarını ifade eden Muhtar Gültekin Gül ancak Karaca´yı bulduklarında ne yazık ki çok kan kaybettiğini ve de bu yüzden Karaca´yı kurtaramadıklarını ifade etti.



İlginizi Çekebilir