Çaykara´da Yatırımcıya Hayvan Desteği

Çaykara´da Yatırımcıya Hayvan Desteği

Tarım Bakanlığı Tarafından Çaykara İlçemizdeki Üreticilere Hayvan Desteği Sağlandı

ÇAYKARA´YA GENÇ ÇİFTÇİ HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Yatırımcı Halkımıza Destek Amacı ile başlatılan ?Genç Çiftçi Hibe Desteği? kapsamında İlçemizde Halkımıza Büyükbaş Hayvan ve Arıcılık Desteği  Amacı ile Hibe Desteği sağlandı.

BAŞVURULAR NİSAN AYINDA ALINMIŞTI

?Genç Çiftçi Hibe Desteği? Projesi ile ilgili başvurular 2016 Yılı Nisan Ayı içerisinde alınmıştı.İlçemizden yaklaşık 200 kişi bu projeden faydalanabilmek için İlçe Tarım Müdürlüğüne Başvuruda bulunmuştu.İlçe Tarım Müdürlüğümüz de başvuru yapan tüm vatandaşlarımızın evraklarını hazırlayarak Genel Merkeze göndermişti.

Başvuruların çok fazla olmasından dolayı başvuru yapan herkese ne yazık ki destek sağlanamadı.Başvuru ile ilgili belirli kriterler konuldu ve bu kriterlerin hepsi puan ile değerlendirildi.Bu puanlama esasına göre belirli bir puanın üzerine çıkan girişimcilere ise destek sağlandı.İşte o kriterlerden bazıları:/resimler/2017-1/3/1158290071759.jpg

1-Başvuru sahiplerinin mutlaka 18-40 yaş aralığında olması gerekiyor.

2-Bayan Başvuru sahipolerine ek puan veriliyor.

3-Başvuru sahibinin İkamet ettiği yerin İlçe Merkezine uzaklığı ek puan ile değerlendiriliyor.

4-Başvuru sahibinin Yeşil Kartlı ya da Ekonomik olarak yetersiz durumda olması Ek Puan sebebi olarak değerlendiriliyor.

DAĞITILAN HAYVANLAR:

İlçemizden başvuruda bulunan 200  Vatandaşımızdan 7 Kişiye yatırım desteği sağlandı.Bu vatandaşlarımızdan;

BÜYÜKBAŞ HAYVAN

5 Kişiye Büyükbaş Hayvan:Bu vatandaşlarımızdan her aileye 6 adet İnek dağıtıldı.Bu kapsamda İlçemizde toplam 30 adet İnek Dağıtımı yapıldı.İneklerin dağıtımının Dana olarak yapıldığını ve dee bu Danaların Urguay´dan getirildiğini de haberimize ekleyelim.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

Küçükbaş Hayvan:Küçükbaş Hayvan Dağıtımı alanında 1 aileye toplamda 6 adet koyun dağıtımı gerçekleştirildi.

ARI YARDIMI

Arı Yardımı Nakit Para olarak gerçekleştirildi.Ve de İlçemizden 1 vatandaşımıza 30 00 TL Maddi Destek sağlandı.

Konu İle İlgili olarak fikirlerini aldığımız Çaykara İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterinerlerimizden  Berkay Gençsoy ve İlçe Tarım Müdürümüz Ersin Yavuz Birkan İlçe Tarım Müdürlüğü olarak 28 Aralık 2016 tarihinde Bakanlığımızın Destek Projesi kapsamında hak sahiplerine hayvanlarını ve de hibelerini teslim ettiklerini anımsattılar.

Bu tür Destek Projelerinin Bakanlığımız tarafından zaman zaman uygulandığını,yeni projelerin hayata geçirilmesi durumunda ise İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından Halkımızın bilgilendirileceği ifade edildi. 



İlginizi Çekebilir