Çaykara´da Yayla Yolları Onarımı Bekliyor!

Çaykara´da Yayla Yolları Onarımı Bekliyor!

Solaklı Vadisinde yaşayan ve yaylacılık yapan vatandaşların Of-Çaykara-Dernekpazarı ve Köprübaşı Belediyelerin bir araya gelerek yayla yollarının onarımını bekliyor.

Vakfıkebir, Tonya, Düzköy Belediye Başkanları örnek bir çalışmayla bir araya gelerek, yayla yollarının 8 iş makinasıyla yolların bakım ve onarımı için kolları sıvadılar. 

Aynı işbirliği için yöremizde bulunan ve bazı yaylaları ortak olan Of-Çaykara- Dernekpazarı ve Köprübaşı Belediye başkanları bir araya gelerek aynı çalışmayı Solaklı vadisindeki yayla yollarının bakım ve onarımı için bir çalışma başlatmaları vatandaşların en büyük hayali oldu. 

Özellikle Yaz sezonu olması nedeniyle Uzungöl ve yöremize gelen binlerce turistin araçlarıyla sürekli kullandıkları Yente,İpsil, Haldizen, Yedigöller Bölgesi, Multat,Şekersu,Parma, Sultanmurat Arpalı ve civarındaki yaylaların birbirleriyle olan geçiş yolları ile diğer taraftan Tufa, evoşka,Bayraklı Yaylası, Çahmut,Kama, Malakambos Zeno Tufası, Kama, Elaysa ve etrafındaki Yaylalarının dört ilçenin  vatandaşları tarafından ikamet ettiği güzergâhların olması bu ilçe belediye başkanlarının bir araya gelerek yayla yollarının iyileştirilmesini gündeme alabilirler. Bu yaylalarda ikamet eden vatandaşlarımızın gazetemiz aracılığıyla böyle bir çalışmanın yapılmasını arzu ettiklerini ve gazetemize haber yapılmasını talep ettiler.

Haber Kaynağı : Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir