Çaykara´da Yoğun Kar Yağışı Okulları Tatil Ettirdi

Çaykara´da Yoğun Kar Yağışı Okulları Tatil Ettirdi

Akşam saatlerinde Çaykara Merkezde başlayan yoğun kar yağışı etkisini iyice arttırarak ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Türkiye beyaza büründü... Çaykara´da akşam saatlerinde kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. ilçemiz beyaza büründü.

Kış aylarının gelmesiyle ülkenin birçok yerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Çaykara´nın yüksek kesimlerinde yaklaşık bir hafta önce başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırarak 2 saat içinde ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Üst kesimlerde kar kalınlığı 25-30 santimetreyi aştı. Özellikle bugün etkili olan kar yağışı ilçe ile irtibatı olan mahalle yollarını kapatmış durumda. Kar yağışı, zaman zaman elektrik kesintilerine neden oluyor. Kaymakamlığın açıklamasına göre Çaykara´da eğitim ve öğretim yapan tüm okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Gazetemize yaptığı açıklamada, Akşam saatlerinde yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok Mahalle yolunun kapandığını, karla mücadele ekipleri ve iş makineleriyle tedbir alındığını ifade ederek, kar yağışının devam ettiğini bu konuda yarın duruma bakarak yol açma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. /resimler/2016-12/5/2258108201415.jpgBölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de yaklaşık bir haftadır yağan kar kalınlığı 25 santimetreyi geçmiş durumda. Uzungöl´de oluşan muhteşem kar görüntüleri ortaya kartpostallık görüntülerin çıkmasına neden oldu./resimler/2016-12/5/2258470232113.jpg Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir