Çaykara’da 15 Temmuz Coşkusu

Çaykara’da 15 Temmuz Coşkusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Çaykara İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Çaykara ilçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ŞEHİT MEZARI ZİYARETİ

15 Temmuz dolayısı ile ilgili olarak ilk tören Şehit Mezarı ziyareti oldu.

Çambaşı Mahallesinde Şehit Orhan Sancar ile Şehit Bülent Dinç ve Ataköy Mahallesinde Şehit Yıldıray Birlik'in mezarları ve aileleri ziyaret edildi.

Şehit mezarı ziyaretine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ile Çaykara Müftülüğü personeli katıldılar.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT VE HATMİ ŞERİF

Çaykara Müftülüğünün organizasyonu ile Çaykara Merkez Camiinde Şehitlerimiz için Hatmi Şerif,Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.Şehitlerimiz için dua yapıldı.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA MERKEZ CAMİİ ÖNÜNDE

15 Temmuz ile ilgili Resmi Tören Çaykara Merkez Camii önünde gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Resmî Törende daha sonra Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri uzmanı Süleyman Yıldırım tarafından şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL tarafından hazırlanan Resmî programda öğrenciler şiirleri,konuşmaları ve etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunu sahneye koymaya çalıştılar.

Peogramın son bölümünde ise Şehirlerimiz için dua yapıldı.

Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve protokol üyeleri daha sonra temsili olarak Demokrasi nöbeti tuttular.Gece saat 00.13'te okunan Sala ile 15 Temmuz etkinlikleri tamamlandı



Anahtar Kelimeler: Çaykara’ Temmuz Coşkusu

İlginizi Çekebilir