Çaykara'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu

Çaykara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün 7. Yıl dönümü Çaykara İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün 7. Yıl dönümü Çaykara İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Çaykara ilçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ŞEHİT MEZARI ZİYARETİ

15 Temmuz dolayısı ile ilgili olarak ilk tören Şehit Mezarı ziyareti oldu.

Çambaşı Mahallesinde Şehit Orhan Sancar ile Şehit Bülent Dinç ve Ataköy Mahallesinde Şehit Yıldıray Birlik'in mezarları ve aileleri ziyaret edildi.

Şehit mezarı ziyaretine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük  Komutanı J.Üstgm Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ile Çaykara Müftülüğü personeli katıldılar.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT VE HATMİ ŞERİF

Çaykara Müftülüğünün organizasyonu ile Çaykara Merkez Camiinde Şehitlerimiz için Hatmi Şerif,Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.Şehitlerimiz için dua yapıldı.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA MERKEZ CAMİİ ÖNÜNDE

15 Temmuz ile ilgili Resmi Tören Çaykara Merkez Camii önünde gerçekleştirildi.

Resmi programa Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çnaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çnaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Resmî Törende daha sonra Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri uzmanı Süleyman Yıldırım tarafından şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu

Programda Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

KAYMAKAM GÜZEL UNUTMAYACAĞIZ-UNUTTURMAYACAĞIZ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel programda gerçekleştirdiği konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi.

 15 TEMMUZ; Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği, dostlarımıza gurur, düşmanlarımıza korku veren bir destanın yıldönümüdür. Demokrasi adına vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen bu mücadelenin anma günü olan ”Demokrasi ve Milli Birlik Günü ”nün 4. yıldönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Millet iradesine ve özgürlüğümüze kasteden, 15 Temmuz 2016 akşamı terör örgütü FETÖ/PDY tarafından Aziz Milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı darbe girişiminde bulunulmuş, bu hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır.  
Milletin üzerine ateş edenler, milletin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sanmış fakat milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Bu hain girişimde 251 vatandaşımız şehit, 2.194 vatandaşımız ise gazi olmuş ve hala yaraları sarılmaya devam etmektedir. Bundan böyle devlet olarak; FETÖ, PKK’ ve tüm terör örgütlerine karşı Devlet olarak mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında dedelerinin, atalarının izinde yürümekten onur duyan, vatanı ve mukaddesatı uğruna canını vermekten bir an bile tereddüt etmeyen vatan evlatları oldukça, ne darbeler ne de başka hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Şehitlik, bizim inancımıza göre Peygamberlerden sonra en yüksek makamdır. Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, her bir köşesine özgürce ulaşabiliyorsak muhakkak ki şehitlerimizin ve gazilerimizin bunda büyük emeği ve payı vardır. 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde kendilerini hassaten yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 

15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!
Bu duygu ve düşüncelerle; Şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan Milletimizin “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyorum. Vatanı, mukaddesatı, bağımsızlığı ve demokrasisi uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BAŞKAN TOK-15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN DEMOKRASİ ZAFERİDİR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, programda gerçekleştirdiği konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi.

Aziz Milletimizin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve o gece yazılan destanın 7. yılının idraki içindeyiz.

15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsü olarak, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescillenmiştir.

15 Temmuz, şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyaların işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir.

Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını 

 



İlginizi Çekebilir