Çaykara'da 16.Turnalı Yayla Şenlikleri Coşkusu

Çaykara

Her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen 16. Durnalı Yayla Şenlikleri 21 Ağustos 2022 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Organizasyonu Karaçam Mahalle Muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Turnalı Yayla Şenlikleri Çaykara Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Sponsor İş Adamlarının katkıları ile gerçekleştirildi.

Açık havada ve muhteşem bir doğa manzarası eşliğinde gerçekleştirilen 16.Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin, İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava, Çaykara Dernekpazarı Kadın Üretimi ve Destekleme Kooperatifi Başkanı Hacer Kuvvetli, Çaykara İlçesinde görev yapan çok sayıda mahalle muhtarı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

ÇAY TV’DEN 6 SAAT CANLI YAYIN

16.Geleneksel Turnalı Yayla Şenlikleri  12.00-18.00 saatleri arasında kesintisiz olarak 6 saat boyunca Bölgemizin en önemli televizyon kanallarından Karadeniz Bölgesinin gözü kulağı,Karadeniz Bölgesindeki tüm etkinlikleri izleyici ile buluşturan Çay TV’den canlı olarak yayınlandı.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 16.Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerinde Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Organizasyon sahibi Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker birer konuşma yaptılar.

MUHTAR ŞEKER-KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Karaçam Mahallesi olarak Geleneksel olarak gerçekleştirdikleri Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerinin on altıncısı ile Çaykara insanının karşısında olduklarını ifade eden Organizasyon sahibi Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker,bu güzel ortamda bu muhteşem kalabalık ile yaşadıkları mükemmel coşkunun hiçbir tarifinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Organizasyonun ev sahibi Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker aylardır Turnalı Şenlikleri için hummalı, yoğun ve çok tatlı bir koşuşturmanın içerisinde olduklarını,şenlik organizasyonunun gerçekleştirilebilmesi için çok büyük emekler verdiklerini, şimdi ise Turnalı Yaylasında bu yoğun katılımı görmenin tüm yorgunluklarını unutturduğunu sözlerine ekledi.

Başta Çaykara Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok’a destek ve katkılarından dolayı minnet borçlu olduklarını ifade eden Muhtar Şeker, ayrıca  Karadeniz Müziğinin güçlü isimlerini Turnalı Yaylasında Çaykara insanı ile buluşmalarını sağlayan Kıymetli sponsorlara  heyecanlarını paylaşmak üzere Turnalı Yaylasına gelen tüm sanatçılara,ses düzeni ekibine,Organizasyonlarını Dünya ile buluşturan Bölgemizin Güçlü sesi ÇAY TV’ye, ve şenlik organizasyonunda kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür etti.

BAŞKAN TOK-DURNALI COŞTU

2 Senelik Pandemi arasının ardından Çaykara İlçesinde Şenlikleri arka arkaya gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, geçtiğimiz hafta sonu Kurtdağı Yayla Şenlikleri, bu hafta ise Sultanmurat ve Turnalı Yayla Şenlikleri ile bu yoğun tempoyu başarı ile tamamlamanın mutluluğunu ve tatlı yorgunluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Turnalı Yaylasının Çaykara İlçesinin en güzel yaylalarından bir tanesi olduğunu ve Çaykara insanının bir araya geldiği önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, senelerdir birbirini göremeyen insanların Yayla Şenliklerinde bir araya gelerek hem özlem giderdiklerini hem de doyasıya eğlendiklerini sözlerine ekledi.

Geleneksel 16. Turnalı Yayla Şenliklerinin başarılı organizasyonundan dolayı Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker’e Teşekkür eden Belediye Başkanı Hanefi Tok,ayrıca bu güzel etkinlikte sahne alarak şenliklerini onurlandıran tüm sanatçılara teşekkür etti.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA HER ŞEYİ İLE ÇOK GÜZEL

Konuşmasına Yaklaşık bir senedir Kaymakam olarak Çaykara İlçesinde Kaymakam olarak görev yaptığını ifade ederek başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel bu bir senelik zaman diliminde Çaykara insanı ile her alanda birlikte olduklarını ve Çaykara insanı ile çok güzel etkinlik ve organizasyonlarda bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Yayla Şenliklerinin insanları bir araya getiren ve özlem gidermelerini sağlayan en önemli etkinlikler olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Kaymakam olarak bu konuda da kendisini şanslı hissettiğini çünkü Çaykara İlçesinde 3 tane çok önemli Yayla organizasyonunun gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Her Sene Geleneksel olarak gerçekleştirilenTurnalı Yayla Şenliklerinin Muhtar Alaaddin Şeker tarafından bu sene de çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Kaymakam Güzel,Muhtar Şeker’in bu süreçteki yoğun çalışma temposundan bire bir haberdar olduğunu bu şenliklerin hazırlanması için Muhtar Şeker’in çok büyük emekler verdiğini bu gün ise bu emeklerinin karşılığını gördüğünü bu anlamda bu güzel günü sahne performansları ile onurlandıran tüm sanatçılara ve şenliğe katılan tüm vatandaşlarımıza minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

ŞENLİK ORGANİZASYONU METİN ASLAN’DAN

16. Turnalı Yayla Şenlikleri Karaçam’lı Organizatör Metin Aslan tarafından mükemmel bir şekilde ve her şeyi planlanmış olarak profesyonel olarak planlandı ve gerçekleştirildi.

SES DÜZENİ AYDIN ELEKTRİK’TEN

Programın ses düzeni  Bölgemizin önemli ses düzeni organizatörlerinden Araklı  Aydın Elektrik Star Yusuf tarafından profesyonel olarak hazırlandı.

SPONSORLAR GÖZ KAMAŞTIRDI

Geleneksel 16.Turnalı Yayla Şenliklerinde Salih Kaba, Fikret Şeker, Caner Şeker, Hayati Bayram, Mustafa Salih Akyüz, Mustafa Türkoğlu, Selami Bayram ve Ahmet Kaya Sponsor olarak organizasyona destek verdiler.

SAHNE EKİBİ GÖZ KAMAŞTIRDI

16. Turnalı Yayla Şenlikleri zengin sahne ekibi ile göz kamaştırdı.Programda klavyede Furkan Yılmaz görev alırken kemençede ise Dursun Akyüz,Sinan Karlıdağ ve Türkiye’nin en önemli Kemençe üstatlarından Tahsin Terzi sahne alarak sanatçılara eşlik ettiler.

NURETTİN KAHVECİ’DEN KAVAL RESİTALİ

Ulusal Müzik Dünyasının ve Karadeniz Müziğinin en önemli kaval üstatlarından Nurettin Kahveci Turnalı Yayla şenliklerinde sahne aldı. Sanatçı Kahveci’nin çaldığı birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde şenliğe katılan misafirler gönüllerince horon oynadılar. Sanatçı Nurettin kahveci tarafından çalınan Karaçam sallaması eşliğinde Karaçam Mahallesi gençleri tarafından oynanan Karaçam Sallaması misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

MUSTAFA KUVVETLİ’DEN TÜRKÜ RESİTALİ

Bölgemizin önemli Sanatçılarından Mustafa Kuvvetli Şenlikte okuduğu birbirinden güzel kendisine özgü türküleri ile şenliğe katılan misafirlere unutulmaz bir türkü ziyafeti yaşattı.

TUNCAY GARGAR SAHNE PERFORMANSI İLE GÖZ KAMAŞTIRDI

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara’lı Sanatçı Tuncay Gargar Durnalı Yayla Şenliklerinin baş tacı olarak sahne aldı. Her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performansı ile hayranları ile buluşan Sanatçı Gargar hem güzel türküleri hem de horon havaları ile şenliğe katılan misafirlerin eğlenmelerini sağladı.

NESRULLAH SİVAZ’DAN TÜRKÜ RESİTALİ

Türk Halk Müziğinin önemli sesi Nesrullah Sivaz Turnalı Yayla Şenliklerinde sahne aldı. Okuduğu birbirinden güzel türküleri ile şenliğe katılan misafirlere muhteşem bir türkü ziyafeti çeken Sanatçı Sivaz Türk Halk Müziğinin dillerden düşmeyen hiçbir zaman unutulmayan birbirinden güzel türkülerini misafirler ile birlikte seslendirerek kocaman bir koro oluşturdu.

CEMİLE KARA BÜYÜLEDİ

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Cemile Kara 16.Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerinde sahne aldı. Birbirinden güzel türküleri hayranları ile paylaşan Sanatçı Cemile Kara özellikle Alim Alim uzun hava türküsü ile hayranlarına muhteşem bir türkü ziyafeti yaşattı. Okuduğu birbirinden güzel türküler ile şenliğe katılan misafirlerin gönüllerince eğlenmelerini sağlayan Sanatçı Cemile Kara’nın muhteşem performansı ayakta alkışlandı.

CEMİLE KARA’DAN TATLI BİR SÜRPRİZ

Sanatçı Cemile Kara ve Kaval Üstadı Nurettin Kahveci tarafından şenlikte tatlı bir sürpriz de yaşandı.Cemile Kara sahnede Bursa Büyükşehir Konservatuarı Hocalarından Züleyha Savaş’ı sahneye davet etti.İki sanatçının sahnede birlikte okudukları birbirinden güzel türküler şenliğe katılan misafirler tarafından çok büyük bir beğeni ile dinlendi.

BEŞKÖYLÜ ADEM TÜRKÜLERİ İLE COŞTURDU

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Beşköylü Adem Ekiz Turnalı Yayla Şenliklerinde hayranları ile buluştu.Okuduğu birbirinden güzel Türküleri ile şenliğe katılan misafirlere duygusal anlar yaşatan Sanatçı ayrıca birbirinden güzel coşkulu oyun havaları ile de misafirlerin gönüllerince horon oynamalarını sağladı.

NURAY AKSOY İLE EĞLENCE TAVAN YAPTI

Türk Halk Müziği ve Karadeniz müziğinin güçlü sesi Çaykara İlçesinin Hanımefendi Sanatçısı Nuray Aksoy Geleneksel 16. Turnalı Yayla Şenliklerinde hayranları ile buluştu. Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin birbirinden güzel türkülerini hayranları ile paylaşan Sanatçı Nuray Aksoy her zamanki gibi yine muhteşem sahne performansı ile hayranlarını türküye doyurdu.Sanatçı Aksoy ayrıca birbirinden güzel horon türküleri ile misafirlerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

SARI FIRTINA TURNALI’YI YAKTI

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Seyfettin Çakıral Turnalı Yayla Şenliklerinde hayranları ile buluştu. Eski ve yeni türkülerinden oluşjan muhteşem bir program ile hayranları ile buluşan Sanatçı Çakıral kimi zaman Miroloyis ile misafirlere duygusal anlar yaşattı, kimi zaman ise birbirinden güzel türküleri ile coşturdu. Misafirlerini horona davdoyuran Sarı Fırtına sahneyi alkışlar eşliğinde terk etti.



İlginizi Çekebilir