Çaykara'da 1. Uçurtma Şenliği Göz Kamaştırdı

Çaykara

10-16 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Sultanmurat Yaylasında gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Cevdet Sunay MTAL tarafından ortak olarak hazırlanan 1. Geleneksel Uçurtma Şenliği 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Sultanmurat yaylasında gerçekleştirildi.Normalde 19 Mayıs tarihinde yapılması planlanan etkinlik bu tarihte havanın yağmurlu olması sebebi ile 1 gün önce gerçekleştirildi.

Pırıl pırıl güneşli bir havada gerçekleştirilen 1.Geleneksel Uçurtma Şenliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Okul Kurum Müdürleri ile öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldılar.Programın kamera ve drone çekimleri ise Dayneks Yöneticisi Çaykara’lı hemşerimiz Tahsin Dinçer tarafından gerçekleştirildi.

1.Uçurtma Şenliğine Çaykara İlçesinin değişik okullarından yaklaşık 450 öğrenci ve öğretmenleri ile veliler katıldılar.

1.Uçurtma Şenliği Şehitlik yürüyüşü ile başladı.Kaymakam Muhammet Güzel’in önderliğinde programa katılan öğrenciler ve öğretmenler tarafından şehitlik yürüyüşü gerçekleştirildi.Şehitlik yürüyüşünde Kaymakam Güzel ve öğrenciler taşıdıkları bayraklar ile renkli görüntülerin ortaya çıkmasına vesile olurken,öğrencilerin coşku içinde okudukları kahramanlık marşları ise yürüyüşe farklı bir güzellik kattı.

Şehitlikte Sultanmurat Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

Daha sonra etkinlik alanına geçildi.Etkinlik alanında Cevdet Sunay MTAL tarafından öğrencilere öğle yemeği ikramı gerçekleştirildi.Yemeğin ardından öğrencilere dağıtılan 103. Yılı temsilen 103 adet uçurtma ile öğrenciler tarafından bir görsel sunum gerçekleştirildi.Bu uçurtmalar daha sonra yoğun katılımdan dolayı 200’e çıkarıldı.Öğrenciler tarafından bayrağımızı temsilen oluşturulan ay ve hilal ile yine öğrenciler tarafından taşınan bayrağımız ve Atatürk posteri renkli görüntülerin ortaya çıkmasına vesile olurken havadan gerçekleştirilen drone çekimleri ile de bu güzel an kalıcı hale getirildi.

Daha sonra uçutmasını alan öğrenciler kendilerini kırlara atarken yemyeşil çimenlerin üzerinde uçurtmalarını havalandırarak unutamayacakları muhteşem bir gün yaşamış oldular.

Programın son bölümünde ise Uzungöl’lü Sanatçılar Erol Akyüz ile Ahmet Karaca sahne aldılar.Sanatçıların çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde gönüllerince oyunlar oynayarak,horon ederek güneşli günün tadını çıkardılar.

Geleneksel 1. Uçurtma Şenliği Çevre Bilinci oluşturmak amacı ile öğretmen ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Çevre Temizliği etkinliği ile sona erdi.

MÜDÜR TERZİOĞLU-YOĞUN KATILIM BİZLERİ FAZLASI İLE MUTLU ETTİ

Cevdet Sunay MTAL olarak Çaykara ilçesinde Ulusal düzeyde bir etkinliği gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Müdür Osman Terzioğlu,1.Uçurtma Şenliğine gösterilmiş olan bu ilgi ve alakanın hem kendilerini çok fazla mutlu ettiğini hem de  önümüzdeki senelerde çok daha iyisini yapabilme anlamında kendilerine yeni bir sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Gerçekleştirmiş oldukları 1.Geleneksel Uçurtma Şenliği için Destek ve katkılarından dolayı başta Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Müdür Osman Kurt,ayrıca destek veren tüm okul yöneticilerine öğretmen ve öğrencilere de okulu adına teşekkür etti.

Cevdet Sunay MTAL olarak Uçurtma Şenliğini geleneksel bir hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Müdür Terzioğlu,önümüzdeki senelerde çok daha farklı etkinlik ve organizasyonlar ile bu etkinliği destekleyerek çok daha güzel organizasyonlar ile Çaykara İlçesini temsil etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir