Çaykara'da 23 Nisan Coşkusu

Çaykara

TBMM’nin Açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

TBMM’nin Açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili ilk tören saat 09.00’da Çaykara  Hükümet Konağı Önünde gerçekleştirildi.Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Çelenk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından Atatürk Büstüne sunulurken akabinde Şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirildi.ve istiklal marşlı okundu.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Çaykara Zeki Bilge İlkokulu öğrencilerinden Yavuz Selim Zeren Kaymakam Muhammet Güzel tarafından kabul edilerek Kaymakamlık Makamı Kaymakam Güzel tarafından geçici olarak öğrenci Zeren'e devredildi.

Zeki Bilge İlkokulu Öğrencilerinden Nehir Fettahoğlu ise Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından kabul edildi ve Başkan Tok tarafından Belediye Başkanlığı koltuğu öğrenci Fettahoğlu'na geçici olarak devredildi.

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu tarafından gerçekleştirilen Resmi Tören Çaykara Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Kamu Kurum Amirleri,öğretmenler,öğrenciler ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başlayan programda,Günün Anlam ve Önemi belirten konuşma.1-A sınıfının ‘’Atam’’ adlı 23 Nisan gösterisi.1-B sınıfının ‘’Çayır Çimen Geze Geze’’ adlı 23 Nisan gösterisi.1-C sınıfının ‘’Türkiyem’’ adlı 23 Nisan gösterisi.2-A sınıfın ‘’Veli Toplantısı’’ adlı skecinin gösterimi.2-B ve 2-C sınıflarının ortak hazırladıkları koro gösterisi.Türk Çocuğu Diyor Ki adlı şiirin okunması..3-B ve 3-C sınıflarının ‘’Anadolu Ateşi’’ adlı 23 Nisan gösterisi..Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan ile ilgili ulusa seslendiği cümleler.4-B sınıfının ‘’Kafkas Dansı’’ adlı 23 Nisan gösterisi.Atatürk Çocuk Olmuş adlı şiirin okunması.2-B ve 2-C sınıflarının ortak hazırladıkları halk oyunları gösterisi.Oyunlar .23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çaykara İlçe Genelinde gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirilmesi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Zeki Bilge İlkokulu öğrencileri arasında gerçekleştirilen Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi.Zeki Bilge İlkokulu öğrencileri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi etkinlikleri gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yarışması ile ilgili olarak İlçe Genelinde gerçekleştirilen Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar tarafından verildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Nisan Coşkusu

İlginizi Çekebilir