Çaykara'da 23 Nisan Coşkusu

Çaykara

TBMM’nin Açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ÇAYKARA KIRMIZI BEYAZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrfamı dolayısı ile Çaykara İlçesinde ,vatandaşlar tarafından evlerinin balkonları bayraklar ile süslenirken ayrıca Çaykara Belediyesi tarafından esnaflara ve vatandaşlara çok sayıda bayrak dağıtılarak evlere ve iş yerlerine asılması sağlandı.Bayram dolayısı ile Çaykara İlçesinin her tarafı bayrajklarla donatıldı.

Öte yandan Resmi Törenin gerçekleştirileceği Çaykara İlçe Stadyumu Çaykara Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından bayraklar ile donatıldı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili ilk tören Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Burada gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreninde Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu  tarafından Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Çelenk Atatürk Anıtına sunuldu.Hemen ardından Cumhuriyetimizin Kuerucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Kahraman Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

KAYMAKAM GÜZEL KOLTUĞUNU EMANET ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,koltuğunu Temsili olarak Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Yağmur Nas Dinçer’e emanet etti.

Kaymakam Muhammet Güzel Makam Aracını İlçemiz Koldere Mahallesine göndererek Temsili Kaymakam Yağmur Nas Dinçer’i evinden aldırdı.Hükümet Konağı girişinde Temsili Kaymakam Dinçer’i kapıda karşılayan Kaymakam Muhammet Güzel,Temsili Kaymakama makam odasına kadar refakat etti.

Temsili Kaymakam Yağmur Nas Dinçer’e Kaymakamlık Koltoğunu emanet eden Kaymakam Muhammet Güzel daha sonra Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında temsili Kaymakama bilgi verdi.

Temsili Kaymakam Dinçer Kaymakam Güzel’den Okul Binalarının yeniden yapılması,çocuk parkı ve küçük öğrenciler için ayrı okul oyun alanlarının oluşturulmasını taleplerinde bulundu.

BAŞKAN TOK KOLTUĞUNU EMANET ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok koltuğunu Temsili olarak Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Zümra Nur Özcan’a emanet etti.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Çaykara Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Zümranur Özcan’ı makamında kabul ederek Belediye Başkanlığı koltuğunu devretti.

Sabah Saatlerinde öğrenciyi İlçemiz Koldere Mahallesinde bulunan evinden makam aracı ile aldıran Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Belediyesi girişinde ise minik öğrenciyi kapıda karşılayarak odasına kadar öğrenciye refakat etti.

Daha sonra temsili olarak öğrenci Zümranur Özcan’ı Belediye Başkanlığı Koltuk Makamına oturtan Belediye Başkanı Hanefi Tok Zümranur Özcan’ın Belediye Başkanı Olarak taleplerini dinledi.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA İLÇE STADYUMUNDA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Resmi Tören Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Resmi Törende daha sonra Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından çocukların ve vatandaşların bayramı kutlandı.

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Cihat Özer,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçavş. Aşkın Hava,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurakli,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Okul Müdürleri,Kurum ve Daire Amirleri,öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldılar.Özellikle velilerin törene yoğun katılım göstermeleri gözlerden kaçmadı.

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu tarafından hazırlanan Resmi programda birbirinden güzel etkinliklerin sunumu gerçekleştirildi.

İşte Resmi Programdan satır başları:

Resmi Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı..Saygı duruşu ve İstiklal Marşı Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatih GÜNAY yönetiminde gerçekleştirildi.

Zeki Bilge İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerinden Fatma Zehra GÖNAN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Zeynep Deniz tarafından “Bizim Bayramımız” isimli şiir okundu.

Zeki Bilge İlkokulu birinci Sınıf Öğrencilerinden Almina Ersoy tarafından “Bizim Bayramımız” isimli şiie okundu.

Zeki Bilge İlkokulu öğrencilerinden Miraç Selim Kamberoğlu  tarafından 23 Nisan isimli şiir okundu..

Zeki Bilge İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri “Ay Yıldızlı Bayrağım” isimli gösterilerini sundular.

Zeki Bilge İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adlı şarkı okundu.

Zeki Bilge İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri tarafından Hayat Bayram Olsa” adlı gösteri sunulacaktır.

Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencileri tarafından Melodika isimli gösteri sunumu gerçekleştirildi.

 Zeki Bilge İlkokulu 3. Sınıf Öğrencileri tarafından Türk Çocuğu adlı gösteri sunuldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışması,ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yazma yarışması ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından öğrencilere takdim edildi.

Daha sonra okul geneli Yarışmalar gerçekleştirildi.Zeki Bilge İlkokulu tarafından

Sandalye Kapma Yarışı,

Balon Patlatma Yarışı

Çuval Yarışı

Halat yarışı gerçekleştirildi.Son olarak gerçekleştirilen Halat Yarışında taraflar yenişemeyince Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ayrı ayrı gruplara geçerek öğrenciler ile birlikte Halat Çekme Yarışmasına katıldılar.Ancak Yarışmada yine kazanan çıkmadı.Berabere bitti.

1-İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA RESİM YARIŞMASI

DERECESİ

ADI SOYADI

ESER İSMİ

OKULU

1

Berra Özüm KÖSE

 

Zeki Bilge İlkokulu

2

Yavuz Mehmet DURAN

 

Zeki Bilge İlkokulu

3

Tamer ALMAHMOUD

 

Zeki Bilge İl

 

2-ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI ŞİİR YARIŞMASI

DERECESİ

ADI SOYADI

ESER İSMİ

OKULU

1

Büşra ZEREN

23 Nisan Demek

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu

2

Zehra Yaren ÖZDEMİR

23 Nisan Geliyor

Zeki Bilge Ortaokulu

3

Ayşegül AĞIRMAN

Sevincin Simgesi 23 Nisan

Zeki Bilge Ortaokulu

 

3-LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

DERECESİ

ADI SOYADI

ESER İSMİ

OKULU

1

Sümeyye Hatun BALCI

Bir Çocuğun Gözünden

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

2

Asiye YİĞİT

Güneşin Bulutlara Seslenişi

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Nisan Coşkusu

İlginizi Çekebilir