Çaykara'da Ahşap Hediyelik Eşya Kursu Göz Kamaştırıyor.

Çaykara

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Ahşap Hediyelik Eşya Kursu hem vatandaşlar hem de Çaykara Halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

Kurs Öğretmeni  Musa Köroğlu  yönetiminde birbirinden güzel ahşap hediyelik eşyalar üreten Çaykara Halk Eğitim Merkezi Çaykara İlçesinde Hediyelik eşya üretimi anlamında farklı bir pencere açıyor.

Kursiyerlerin Ahşap malzemeyle oyma yapabilmesi, torna makinesiyle ahşap malzemeye şekil verebilmesi, ahşap malzemeyi tornalamaya hazırlayabilmesi, yüzeysel tornalama yapabilmesi, alınsal tornalama yapabilmesi, ahşap şekillendirme yöntemlerini kullanarak hediyelik eşya yapabilme bilgi ve becerisine sahip olabilmesi amaçları ile gerçekleştirilen Ahşap Hediyelik Eşya Kursu kursiyerlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Ahşap Hediyelik Eşya  Kurslarına kursiyerler de yoğun bir ilgi gösteriyorlar.Bu kapsamda, Ahşap Hediyelik Eşya Yapım Kursu yeni döneminde de kursiyerleriyle buluşmaya devam ediyor.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi binasında bulunan  Ahşap İşleme Atölyesi’nde alanında uzman eğitmenler tarafından kursiyerlere Ahşap Oyuncak, Ahşap Boyama, Ahşap Hediyelik Eşya ve Ahşap Oyma gibi pek çok eğitim veriliyor. 2 eğitmen tarafından verilen eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak.

MÜDÜR GÖNAN-AHŞAP SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan Ahşap Sanatının geçmiş dönemlerde Çaykara ilçesi için farklı ve özel bir meslek olduğunu,insanların başka bir imkanları bulunmaması sebebi ile geçimlerini ahşaptan yaptıkları ürünler ile sağladıklarını ifade etti.

Yaşam şartlarının değişmesinin insanların hayata bakış açısını da değiştirdiğini ifade eden Müdür Gönan Çaykara Halk Eğitim Merkezi olarak Müdür Yardımcısı Temel Kılıç ile birlikte ahşap sanatını yaşatabilmek için kolları sıvadıklarını açmış oldukları Hediyelik eşya kursuna kursiyerlerin göstermiş olduğu yoğun ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

KURSİYERLER ÇOK MEMNUN
Ahşap Hediyelik Eşya Atölyesi kursiyerlerinden Asiye Kılıç “Daha önce de Çaykara Halk Eğitim Merkezi  tarafından düzenlenen Ahşap Hediyelik Eşya Kursu’na katılmıştım. Bu sene kursun tekrardan açılacağını öğrendiğimde hemen kayıt yaptırdım. Burası hem sosyalleşme açısından hem de el becerilerimizi geliştirmek açısından bizlere çok faydalı oluyor. Bizlere böyle güzel bir imkân sağladığı için Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın İzzet Gönan’a  teşekkür ederim” dedi.
Kursiyerlerden Fatma Sezer  ise, “Ahşap Hediyelik Eşya Kursu’na 3 dönemdir geliyorum. Hocalarımızın eşliğinde çocuklar için ahşaptan sağlıklı oyuncaklar üretiyoruz” dedi.

AHŞAP HEDİYELİK EŞYA KURSUMUZDA NELER YAPILIYOR

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Ahşap Hediyelik Eşya Kursunda şu faalşiyetler gerçekleştirilebiliyor.

-Mobilya süsleme

-Ahşap malzemeyi kesme

-Ahşap oyma, dekupe oyma

-Ahşap süslemede boyama

-Sedef kakma

-Ahşaba düz tornalama

-Dolgu verniği ve son kat verniği uygulanması

 



Süleyman Kayganacı
25.11.2022 19:48:11
"Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Ahşap Hediyelik Eşya Kursu hem vatandaşlar hem de Çaykara Halkı tarafından büyük ilgi görüyor." Niye, Çaykara halkı vatandaştan sayılmıyor mu?

İlginizi Çekebilir