Çaykara'da "Bi Hareketine Bakar Hayat" Etkinliği

Çaykara

Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Ekipleri ile Çaykara İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Çaykara İlçe Merkezinde Trafik Uygulama etkinliği gerçekleştirildi.

Trafik güvenliği ile kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınması için İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde "Bi Hareketine Bakar Hayat" mottosu ana temalı başlattığı kampanya kapsamında Çaykara’da İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe emniyet Amirliği  ekipleri uygulamalı etkinlik düzenledi.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda İlçe Emniyet Amirliği,İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen etkinlik tüm Türkiye Genelinde Eş zamanlı olarak saat 15.30’da Çaykara Uzungöl yolu üzerinde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından ,Trafikte dikkat çekmek amacı ile Tüm Türkiye’de Uygulamaya konulan “Bi Hareketine Bakar”  etkinliği Son olarak 12 Kasım 2021 Cuma günü saat 15.30’da eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerimizde vali, kaymakam ve kolluk amirlerinin katılımıyla “emniyet kemeri uygulaması” gerçekleştirildi.

Uygulamaya İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan,İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Yardımcısı Ümit Tok ile İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı,İlçe Jandarma Trafik ekipleri ve İlçe emniyet Amirliği personeli katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yoldan geçen araçlar durduruldu.İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma ekipleri tarafından uygulama hakkında sürücülere bilgi verildi.Tanıtıcı broşür ve afiş dağıtıldı.Emniyet Kemerinin önemi sürücülere ifade edildi.Sürücülere teşekkür edilerek yola devam etmeleri sağlandı.

Uygulamada sürücülere Trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal/yapısal düzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için İçişleri Bakanlığınca "Bi Hareketine Bakar Hayat" sloganı ana temalı yeni bir kampanya hazırlandığı ifade edildi.Bu kapsamda; bahse konu kampanyanın en etkin şekilde geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla İlçe Emniyet amiri Komiser Yardımcısı Ümit Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan, ilçemiz Uzungöl yolu Şok Market önünde oluşturulan  kontrol uygulama ve arama noktasında yol denetim faaliyetlerine katılarak sürücülere; "Bi Hareketine Bakar Hayat" sloganı ana temalı kampanya hakkında bilgilendirme yaptı. İlçe Emniyet amiri Komiser Yardımcısı Ümit Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan, sürücülerle sohbet ederek, belirtilen hız sınırlamasına riayet etme, alkollü araç kullanamama, emniyet kemeri takma, telefon veya benzeri iletişim araçlarının trafikte kullanılmaması konularında uyarılarda bulundu.

Bİ HAREKETE BAKAR HAYAT UYGULAMASI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı  tarafından trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal/yapısal düzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması gibi atılan birçok önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığını en üst noktaya taşıyacak birçok kampanya ve etkinlik hayata geçirilmişti.

"Bi Hareketine Bakar Hayat" mottosuyla hazırlanan kampanyanın en etkin şekilde geniş kitlelerle buluşturulması amaçlanmaktadır.

Kampanyanın ikinci faz etkinlikleri kapsamında direksiyon başına geçen  Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,“Trafikte emniyet kemeri kullanımı, yaralamalı kazalarda riski yüzde 60 azaltıyor. Güvenli trafik bir hareketine bakar” ifadelerinin yer aldığı videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak kampanyaya destek verdi.



İlginizi Çekebilir