Çaykara'da Bir Eğitim Güneşi Daha Battı

Çaykara

Trabzon İlinde eğitim Öğretim alanında damgasını vurmayı başaran,öğrencilerin Merkezi Sistem sınavlarında elde ettikleri başarıları ile sürekli gündemde olan Çaykara İlçesi, bir Eğitim güneşini daha uğurlamanın acısını yaşıyor.

Kadir Altuncu…Çaykara İlçesinin Eğitim camiasına kazandırmış olduğu önemli isimlerden bir tanesi Kadir Altuncu.İlçemiz Şahinkaya Mahallesinden Kadir Öğretmenimiz.Yine Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli Eğitimcilerimizden Hüseyin Altuncu’nun ağabeyi.Çaykara İlçesinin Trabzon İlindeki en önemli değerlerinden Eczacı Necdet Durgun’un kayın biraderi.

Trabzon İlinde Eğitimde model olmuş bir isim Kadir Altuncu.Çaykara Eğitiminin ismini 1980’li yıllarda Trabzon İlinde çok büyük bir başarı ile temsil eden bir isim.1982 Yılında Trabzon’un en önemli Okullarından Trabzon Anadolu Lisesinin Kurucu Müdürü.

Yıl 1982-1983 Eğitim Öğretim yılı.Kadir Müdürümüz Trabzon Anadolu Lisesi Müdürüdür ama ortada çok büyük sorunlar vardır.Öncelikle okul binası hazır değildir.Geçici olarak İbrahim Alemdağ Ortaokulunda öğrencilerine hizmet vermeye başlar Kadir Müdürümüz öğretmenleri ile birlikte.

Binanın eksikleri çoktur ve de en önemlisi şehre çok uzaktır.Sonrasında ise bu defa yine geçici olarak Zehra Kitapçıoğlu Ortaokulu’na taşınır ve 13 Eylül 1982 tarihinde düzenlenen sade bir tören ile  bu binanın üst katında Eğitim Öğretim faaliyetlerine devam eder.O dönemde Trabzon Anadolu Lisesi sınavla öğrenci almaktadır.1982-1983 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda 33 ilden 212 öğrenci öğrenim görmektedir.

1984 Yılında Kadir Müdürümüz ve ekibine yine yol görünmüştür.Trabzon Anadolu Lisesi 1984 yılında Şehrin batısındaki Orman Muhafaza Memurları Eğiktim Merkezine taşınır ve 1984-1985 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bu binada öğrencilerine hizmet verir.

Okul Müdürü Çaykara’lı Hemşerimiz Kadir Altuncu’nun bu dönemde okul binası için yoğun çalışmaları sonuç verir.Kadir Müdürümüz Öğretmenlerini ve öğrencilerini  göçmen olmaktan kurtarmak adına gerçekleştirmiş olduğu baş vurular ve görüşmeler neticesinde yeni binasına kavuşur ve 1984-1985 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile yeni binasında geleceğin nesillerini yetiştirmeye başlar.

Ancak yeni binanın da eksikleri çok fazladır.Öncelikle bina fiziki olarak öğrencilerine yetmemektedir.Çaykara’lı hemşerimiz Kadir Altuncu’nun girişimleri ile Bakanlıktan sağlanan kaynaklar ve Mahalli İmkanlar ile binaya bir blok daha eklenir ve öğrencilerin daha modern bir ortamda Eğitim Öğretim görmeleri sağlanmış olur.

Kadir Müdürümüzün Kurucusu olduğu Trabzon Anadolu Lisesi ilk mezunlarını 1988-1989 Eğitim Öğretim Yılında 89 öğrenci ile verir.

TRABZON ANADOLU LİSESİ KANUNİ ANADOLU LİSESİ OLUYOR

Trabzon Anadolu Lisesinin ismi Trabzon’da doğan Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğumunun 500. Yılı dolayısı ile 1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kanuni Anadolu Lisesi olarak değiştirilir.Çaykara’lı Eğitimcimiz Trabzon İlinde Çaykara İlçesinin gurur kaynağı Kadir Altuncu artık Kanuni Anadolu Lisesinin de Kurucu ve ilk müdürü konumundadır.

1982 yılından 2004 yılına kadar tam 22 sene boyunca Ülkemizin her ilinden yüzlerce öğrencinin  eğitilmesi ve

topluma kazandırılması yolunda örnek bir eğitimci ve örnek bir yönetici olarak Trabzon ilinde hep örnek gösterilen bir isim olmayı başardı öğretmenimiz Kadir Altuncu.Onun Okul Müdürlüğü döneminde hem Trabzon Anadolu Lisesi hem de Kanuni Anadolu Lisesi Trabzon ilinin marka okullarından bir tanesi olmayı başardı.Sınavla öğrenci alan okulumuzda her sene en yüksek puanlı öğrenciler hep Kanuni Anadolu Lisesine yerleşti.

Her sene Üniversite sınavlarında Trabzon İlinin en yüksek puan alan ve en iyi Üniversitelerine yerleşen öğrenciler hep Çaykara’lı Okul Müdürümüz Kadir Altuncu’nun Müğdürlüğünü yaptığı Kanuni Anadolu Lisesinden çıktılar.

Ve 2004 yılında kendi isteği ile Emekliye ayrıldı Kadir Müdürümüz.Ancak emekliye ayrıldıktan sonra da tıpkı öğretmenlik ve yöneticilik hayatında olduğu gibi topluma örnek olmaya devam etti.Trabzon ve Çaykara ile ilgili her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin hep en ön tarafında yer almaya çalıştı.Çaykara ile ilgili gerçekleştirilen kitap,dergi,araştırma gibi çalışmalara ghem aktif olarak katıldı hem de tecrübe ve birikimlerini genç nesiller ile paylaşmak sureti ile onlara rehberlik yapmaya ve yol göstermeye çalıştı.

AYMEYDANI ÖĞRETMENİMİZİN SONU OLDU

Ve Takvimler 19 Eylül 2021 Pazar Gününü gösterirken Kadir Müdürümüz Çaykara İlçesine en büyük acılardan bir tanesini yaşatarak ayrılıverdi aramızdan.Kuşmer Yaylasından Çaykara İlçesine dönerken Aymeydanı mevkiinde aracının kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanması sonrasında kaza yerinde hayata veda etti Çaykara’lı Eğitimcimiz.

Bizler Çaykara İlçesine hizmet vermeye çalışan insanlar olarak senelerdir yazar çizeriz.Aymeydanı Mevkiinde yol işaretlerinin bulunması gerekir.yol kenarına ve yolun ortasına sarı çizgilerin çizilmesi gerekir diye.Çünkü bölge sisli bir bölge.Arazi engebeli ve dik yokuşlu bir arazi.Bu durumda araç sürücülerinin sisten dolayı yolu görebilmesi için yolda mutlaka işaret çizgilerinin çizilmesi gerekiyor.Çünkü bu yolda her hafta bir çok kaza yaşanıyor.

Aymeydanı Yaylasında Trafik çizgilerinin bulunmamasının son kurbanı Emekli Okul Müdürümüz Kadir Altuncu Öğretmenimiz oldu.Ama biz şimdi sormak isteriz.Bu yola yol işaretlerinin konulması için daha kaç insanımızın ölmesi gerekiyor.

Kim bilir...Kadir Müdürümüz hayatı boyunca insanlara örnek olarak yaşadı.Belki de bu kaza onun bize yaptığı son hizmet olur.Ve Kadir Müdürümüzden sonra Bölgeye yol işaretleri yerleştirilerek başka kazaların önüne geçilmiş olur.

21 Eylül 2021 Salı Günü…Öğle namazına müteakip…Hepimiz…Tüm Öğretmen arkadaşların…Topluma yetiştirmiş olduğun tüm fidanların…Doktorların,veterinerlerin,mühendislerin,öğretmenlerin…Ve ömrünü verdiğin Çaykara’n…Hepimiz göz yaşları ve dualar eşliğinde karşında saf tutmuş olacağız.

Yeni yolculuğunda Rabbim yar ve Yardımcın olsun Kıymetli Öğretmenim…



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Eğitim Güneşi Battı

İlginizi Çekebilir