Çaykara'da Bir hayvan Sevgisi Hikayesi

Çaykara

Çaykara Zeki Bilge İlkokulunda yaşanan ilginç bir hayvan sevgisi hikayesini sizlerle paylaşıyoruz.

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Yönetici,öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları hikaye hepimize örnek olma niteliğinde.Hayvan Sevgisi konusunda hepimiz çok duyarlı davrandığımızı zannederiz.Peki bunun ne kadarı doğru.Ya da hayvanlara karşı ne kadar duyarlı davranıyoruz.

Sizlere bu gün İlçemiz Zeki Bilge İlkokulunda yaşayan örnek bir hayvan sevgisi hikayesini paylaşacağız.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının İkinci Yarıyılının başladığı tarihler.Tarih 7 Şubat 2022 Pazartesi.Bir kedi yavrusu okulun önünde soğuktan donmak üzere.Bu üzücü durum Okul Müdürü İbrahim Garip’in dikkatinden kaçmaz ve kedi yavrusunu odasına alır yem verir İbrahim Müdür.Bir süre sonra ısınınca kendine gelir kedicik.Başlar Müdürümüz ile oynamaya.

Okulumuzun 3/A Sınıfı Öğretmeni Ahmet Pakiş.Hayvan konusunda son derece duyarlıdır Ahmet Öğretmen.Minik kedi yavrusunu kucağına alır ve 3/A sınıfına getirir.Öğrenciler minik kediciği o kadar çok sevmişler ve benimsemişlerdir ki kedicik sınıftaki öğrencilerden biri olmuştur adeta.

Öğrencilerinin kediciğe olan bu sempatilerine kayıtsız kalmayan Ahmet öğretmen Hazırlıklara başlar.Sınıfın bir köşesinde kedi yavrusu için 3 ayrı mekan hazırlar Ahmet Öğretmen.Minik kedi yavrusu hazırlanan bu üç mekanın ikisinde oturmakta ya da uyumakta,birinde ise tuvaletini yapmakta.

Öğretmen ve öğrencilerimiz iki ay gibi çok kısa bir sürede kediciğe tuvalet alılşkanlığı da kazandırmış durumda.Kedicik tuvalet için ayrılan küçük odacığının dışında kesinlikle tuvaletini başka bir yerde yapmıyor.

Öğrenciler artık sınıflarının bir parçası haline gelen kedi yavrusunu her gün evlerinden getirdikleri yiyecekler ile besliyorlar.Ayrıca Öğretmen Ahmet Pakiş de kedinin beslenmesi ile yakından ilgşileniyor.

Kediciğin tüm aşılarını yaptırmış öğretmenimiz.Ayrıca günlük bakımı ve tuvaletinin temizliği de öğretmen ve öğrenciler tarafından günlük olarak yapılıyor.

Ders zili çalıyor ve ders başlıyor.Kedicik sıraların üzerinde.Bir bir öğrencinin kucağında.Bir başka anda bir başka öğrencinin sırasının üstünde.Sınıfın maskotu adeta.Öyle diyor Öğretmen Ahmet Pakiş.

-Hocam diyor.Sınıftaki öğrencilerin uyduğu tüm kurallara kedicik de uyuyor.O artık sınıfımızın bir parçası.Sadece akıllı tahtanın ışığından korkuyor sanırım.akıllı tahtaya doğru hareket ediyor.

Zeki Bilge İlkokulunda akşam oldu.Peki o soğukta kedicik sınıfta mı bırakılıyor.Hayır ona da çözüm bulmuş Zeki Bilge İlkokulu.Türkan Bektaş.Okulun Yardımcı Hizmetler Personeli.Her akşam evine giderken minik kediciği de kucağına alıyor ve evine getiriyor.

Hikayenin asıl ilginç yönü işte burada başlıyor.O da hayvanları çok seviyor Evinde başka bir kedi daha besliyor Türkan Bektaş.Akşamları okuldaki kediyi eve getirdiğinde ise iki kedinin birbirlerine sarlışları ve birbirlerine olan özlemleri hayvanların birbirlerine olan bağlılıkları anlamında duygu dolu anların yaşanmasına sebep oluyor.

Ve her akşam...Türkan Bektaş okuldaki kedi ile evin yolunu tutuyor.Kedilerin evdeki buluşmaları adeta filmlere konu oluyor.Birbirlerine özlem ile sarılıyor iki kedi ve birbirlerine olan özlemlerini en güzel şekilde ifade ediyorlar.Belki de insan olarak bizlere bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar.Birbirimizin kıymetini bilmemiz için.

Ve sabah oluyor.Okul zamanı geliyor.Kedinin bir tanesi evde kalıyor.Diğer kedi ise tıpkı diğer 3/A sınıfı öğrencileri gibi Türkan Bektaş’ın kucağında okulun yolunu tutuyor.Bizlere ise bu ilginç hikayeyi sizlerle paylaşmak kalıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' hayvan Sevgisi Hikayesi

İlginizi Çekebilir