Çaykara'da Bu Okulda Gelecek Var

Çaykara

Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

Halen Sağlık alanında öğrenim veren Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,alan genişlemesi kapsamında  kısmi olarak Bilişim Teknolojileri Lisesine dönüşüyor.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında  2022-2023 eğitim - öğretim yılı için Bilişim Teknolojileri Alanına 34 öğrenci alacak.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.Okul Müdürü Osman Terzioğlu ile DAYNEKS Yöneticisi Tahsin Dinçer arasında sözleşme imzalandı.

Taraflar arasında İmzalanan Protokol kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencileri Stajlarını DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yapacak ve Liseden başarı ile mezun olan öğrencilere aynı firmada istihdamlarına öncelik sağlanacak.Bu anlamda bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş bulma sorunu kalmayacak ve DAYNEKS firmasında işe başlama imkanı yakalamış olacaklar.

Okulda öğrencilere Burs imkanı da sağlanıyor.İmzalanan protokol kapsamında Ortaokul başarı puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere eğitim desteği amacı ile  burs verilecek.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için konaklama sorunu bulunmuyor.Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu mevcut.

Öğrenci alacağı ilk sene sınavsız öğrenci alacak olan okul,bir sonraki Eğitim Öğretim yılında ise sınav ile öğrenci almaya başlayacak.Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda proje okulu olacak olup öğrencilerini SINAVLA seçecek. Sadece 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına Önümüzdeki yıla özel öğrencilerini SINAVSIZ olarak öğrenci alacak.

İKİ AYRI DALDA EĞİTİM VERECEK

Bilişim Teknolojileri alanında okulda iki ayrı alanda eğitim verilecek.

1-Yazılım Geliştirme Dalı.

2-Ağ Güvenliği ve Siber Güvenlik Dalı.

MÜDÜR TERZİOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİMİZİN MESLEĞİ

Günümüz Dünyasında en fazla ilgi gören mesleklerden bir tanesinin Bilişim Teknolojisi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu bu anlamda öğrencilerimiz ufuklarını açmak ve onların hem iyi bir eğitim hem de iyi bir işe sahip olmalarını sağlamak amacı ile DAYNEKS Firması ile İşbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Okulda öğrencilere 4 sene boyunca Bilişim Teknolojileri anlamında kaliteli eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri anlamında en iyi şekilde yetişebilmeleri için tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu,öğrencilerin Bilişim Teknolojisini etkili ve verimli kullanarak hem dijital pazarlama hem de tanıtım anlamında en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine Burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Müdür Tezioğlu Ortaöğretim puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere lise öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını bunun yanı sıra öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra Bilişim anlamında  Yükseköğretim yapabilecekleri gibi DAYNEKS firmasında da işe başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Anadolu Lisesi olarak öğrencilerine her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Müdür Osman Terzioğlu hem kız hem de erkek öğrenci yurtlarının bulunduğunu,2022 yılında hizmete açtıkları modern Okul Kütüphanesinin yanı sıra yapımı devam eden Spor Salonu,Sinema Salonu ve zengin eğitim alanları  ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti vermeye hazır olduklarını ve tüm öğrencileri okullarına beklediklerini sözlerine ekledi.

OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ

WEB ADRESİ: https://cevdetsunaymtal.meb.k12.tr/

TELEFON: 04626265041

İNSTAGRAM: Çaykara  cevdet_Sunay_mtal

FACEBOOK:Çaykara Cevdet Sunay Mtal

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Okulda Gelecek

İlginizi Çekebilir