Çaykara'da Buruk Kurtuluş Töreni

Çaykara

Çaykara İlçesinin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 105. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara Hükümet Konağı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili J Atsb. Kd. Bşçvş. Aşkın Hava,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Kurum ve Daire Amirleri,Muhtarlar katıldılar.

Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenklerin sunulmasının ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Kurtuluş Savaşı Şehitlerimiz ve deprem şehitlerimizin  anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

KAYMAKAM GÜZEL VE BAŞKAN TOK’TAN DUYGUSAL KONUŞMA

Çelenk Sunma Töreninin ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok öğrencilerin ve Protokolün Kurtuluş Günlerini kutladılar.Törende birer konuşma yapan Kaymakam Güzel ve Başkan Tok,6 Şubat tarihinde Millet olarak tarihimizin en büyük Doğal Afetlerinden bir tanesini yaşadıklarını,Deprem sonrasında ise Devletimizin tüm Kurumları ile Bölgeye sevk edildiğini vatandaşlarımızın ise tarihte emsali görülmemiş bir paylaşma ve dayanışma anlayışı ile Depremin yaralarını sarmaya çalıştığımızı ifade ettiler.

RESMİ TÖREN DEPREM DOLAYISI İLE İPTAL EDİLDİ

6 Şubat 2023 Pazartesi Günü Kahramanmaraş İli Pazarcık ve Elbistan İlçeleri Merkezli olarak meydana gelen ve on binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine,yüz binlerce insanımızın yaralanmasına ve milyonlarca insanımızın evlerinin yıkılmasına sebep olan,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 7(yedi) gün Ulusal Yas İlan edilen ve ASRIN FELAKETİ olarak nitelendirilen Deprem Felaketi nedeni ile Şirin İlçemiz Çaykara’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili İlçemiz Karaçam Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan Resmi Program İlçe Kutlama Komitesi tarafından İPTAL edildi.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Buruk Kurtuluş Töreni

İlginizi Çekebilir