Çaykara'da Cephe Yenileme 3. Etap İhaleye Çıkıyor

Çaykara

Çaykara Belediyesi Tarafından daha önce Çaykara İlçe Merkezinde ve İlçemizin çeşitli Mahallelerinde gerçekleştirilen “Dış Cephe Kaplama ve Cephe Yenileme” çalışmalarında üçüncü etap ihalesi 14.05.2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çaykara Belediyesi Tarafından daha önce Çaykara İlçe Merkezinde ve İlçemizin çeşitli Mahallelerinde  gerçekleştirilen “Dış Cephe Kaplama ve Cephe Yenileme” çalışmalarında üçüncü etap ihalesi 14.05.2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çaykara Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında yöremizde bulunan evlerin Yöresel Mimariye uygun bir hale getirilmesi hedefleniyor.

Birinci etabı tamamlanan,ikinci etap Dış Cephe Kaplamada ise %60’ı tamamlanan ve hızla devam eden Cephe Yenileme ve Dış Cephe Kaplama çalışmalarında Üçüncü Etap İhalesi 14.05.2020 tarihinde Saat 10.30’da Çaykara Belediyesi tarafından Elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

3.  Etap Cephe Yenileme Çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat KURUM talimatları ile İller Bankası Katkısı ile gerçekleştirilecektir.

DOKAP tarafından desteklenen ve ikinci etapta sona gelinen Cephe Yenileme 1. Etap Uygulamasında 26 binada ve 70 cephede çalışma yapılmıştır.  1 ve 2. Etap  iki proje tamamlandığı zaman İlçemiz genelinde yaklaşık 45 binada cephe yenileme ve Yöresel Mimariye dönüş çalışmaları tamamlanmış olacaktır.

Üçüncü etapta ise 15 binada daha Dış Cephe Kaplama çalışması gerçekleştirilecektir.

BAŞKAN TOK-SAYIN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çaykara İlçemizin Yöresel Mimari bakımından son derece zengin bir İlçe olduğunu ve geçmiş dönemlerde yapılan evlerin tamamının Yöresel Mimariye uygun bir şekilde yapıldığını anımsatarak konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok son dönemlerde ise yeni yapılan binalar ile birlikte Yöresel Mimarinin nerede ise yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını sözlerine ekledi.

Çaykara Belediye Başkanı  olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile konuyu paylaştıklarını ve Bölgemizde Yöresel Mimarinin önemine Sayın Bakanımızın dikkatlerini çektiklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sayın Bakanımızın bu taleplerini önemsediklerini ve daha önce 1. Etap Çalışmaları kapsamında Sayın Bakanımızın Kıymetli Mali Destekleri ile 29  Binada ve 70 Cephede Dış Cephe Kaplama çalışması gerçekleştirdiklerini 2. Etap kapsamında ise 16 binada 45 dış cephede dış cepohe çalışması gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl Yolu üzerinde bulunan Tüm Binaların Dış Cephe Kaplama çalışmalarını tamamladıklarını anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 1 ve 2. Etap Dış Cephe Kaplama ve Yöresel Mimariye Uyum çalışmaları kapsamında İlçemizde 45 binada  Dış Cephe Kaplama çalışması gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

14 Mayıs 2020 tarihinde Elektronik ortamda 3.Etap Cephe Yenileme ihalesine çıkacaklarını anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 3. Etaptaki binaların diğer binalara göre daha büyük olduklarını bu yüzden de 15 civarında binada Cephe yenileme çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHALEDEN SATIR BAŞLARI

1-İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir

2-Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

3-İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir.Ancak,ihaleye teklif verecek olanların,e imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

4-Teklifler EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra e imza işle imzalanarak ,teklife ilişkin e anahtar ile birlikte ihale tarih vec saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

5-İstekliler tekliflerini ,her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel  üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir.İhale sonucunda ,üzerinde ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

6-Bu ihalede işin  tamamı için teklif verilecektir.

7-İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

8-Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

9-Verilen tekliflerin geçerlilik süresi,ihale tarihinden itibaren 90(doksan) takvim günüdür.

10-Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.



İlginizi Çekebilir