Çaykara'da Çocuk Oyunları Coşkusu

Çaykara

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile MEB işbirliğiyle gerçekleşen Geleneksel çocuk oyunları kapsamında Trabzon Çaykara İlçesinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  MEB işbirliğiyle gerçekleşen Geleneksel çocuk oyunları kapsamında Trabzon Çaykara İlçesinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği gerçekleştirildi.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak olarak gerçekleştirilen organizasyon kapsamında sınıflar ve oyunlar İlçenin tüm okullarına paylaştırıldı.10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen oyunlarda 1. Sınıflar çift ayak atlama oyunu ile Karaçam Mahallesinde,2.sınıflar El değdirerek bayrak koşusu ile Taşkıran Eğitim Kurumlarında,3. Sınıflar Mendil Kapmaca oyunu ile Zeki Bilge İlkokulunda,4.sınıflar kaleli yakan top oyunu ile Uzungöl İlkokulunda dereceye girebilmek için yarıştılar.

Karaçam Mahallesinde gerçekleştirilen 1.sınıf Yarışmalarında Zeki Bilge İlkokulu,Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen 2.sınıf yarışmalarında  ev sahibi Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

Zeki Bilge İlkokulunda gerçekleştirilen 3.sınıf Yarışmalarında Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu,

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün ilkokulunda gerçekleştirilen 4.sınıf yarışmalarında Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu  1.oldular.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt okulları ziyaret ederek yarışmaları izlediler ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin madalya dağıtım törenlerine katıldılar.

KAYNAK:AA



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Çocuk Oyunları Coşkusu

İlginizi Çekebilir