Çaykara'da Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı Sona Erdi.

Çaykara

Çaykara İlçesinde Akoluk Kitapevi tarafından 26,27 ve 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı sona erdi.

Çaykara İlçe milli Eğitim tarafından Organizasyonu gerçekleştirilen ve Trabzon Akoluk Kitabevi tarafından hazırlanan Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı 26,27 ve 28 Nisan 2022 tarihlerinde Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirdi.

İlkokul,Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak 3 farklı günde gerçekleştirilen ve üç farklı günde farklı yazarların öğrenciler ile buluşturulduğu kitap fuarının son günü yine yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Lise Öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen son gün etkinliğine Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencileri katıldı.

KAYMAKAM GÜZEL VE BAŞKAN TOK DESTEK VERDİ

Çaykara Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’tan yoğun destek geldi.Etkinliğin açılış programına katılan Kaymakam Güzel ve Başkan Tok ayrıca 3 gün boyunca Kitap Fuarını ziyaret ederek hem yazarlar ile sohbet etti hem de öğrencilere destek verdiler.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN KATILIM

Çaykara İlçe Stadyumunda 28 Nisan 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen son gün etkinliğine daha önceki günlerde olduğu gibi öğrenciler tarafından yoğun bir ilgi oldu.Çeşitli liselerde öğrenim gören öğrenciler kitap stantlarına çok büyük bir ilgi gösterirken hem kitaba doydular hem de beğendikleri kitapları satın alma imkanına sahip oldular.

YÖNETİCİLERDEN YOĞUN KATILIM

Kitap Fuarına Okul Yöneticileri de öğretmenler ile Birlikte yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt ile Müdür Yardımcısı Zihni Boz,Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Terzioğlu ile Müdür Yardımcısı Türkay Özbay İle Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden çok sayıda öğretmen etkinliğe katıldılar ve kitap alış verişinde bulundular.

3 GÜNDE 2000 ÖĞRENCİ KİTAP İLE BULUŞTU

3 Gün boyunca devam eden etkinlik çerçevesinde Çaykara İlçesinde toplam 2000 öğrenci kitap ile buluşmuş oldu.İlçemizin en zor coğrafyasına sahip Karaçam’dan,Uzungöl’den,Taşkıran’dan yüzlerce öğrenci okul servisleri ile Çaykara İlçesine taşınarak kitap ile buluşturulurken İlçe Merkezinde bulunan tüm okullar da öğrencileri ile birlikte organizasyona destek verdiler.

SON GÜNDE YAZAR TÜRK ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

Etkinliğin son gününde Yazar Serkan Türk öğrenciler ile buluştu.Öğrenciler ile bol bol sohbet eden Yazar Serkan Türk,Öğrencilerin kitaplarını imzalarken öğrenciler ile bolca fotoğraf çektirdi.

SERKAN TÜRK KİMDİR?

Trabzon doğumlu. İşletme eğitimi gördü. 1993 yılından beri çeşitli radyo ve TV’lerde program yapımcısı, sunucu ve yönetici olarak çalıştı. Ada dergisinin editörlüğünü yaptı.
Şiir ve öyküleri Almanca, Azerice, Bulgarca, Felemenkçe ve İngilizceye çevrilip yayımlandı. Berlin merkezli Freitext adlı dergi ile iki yıl boyunca ortak çalışmalar yaptı.
Uzak Yaz, Rüzgârlı Camlar, Tanrı’nın Yalnız Kırları, Bak Önümüzde Yeni Bir Mevsim ve Uyurgezer Bir Gölge, Serkan Türk'ün okura ulaşan öykü kitapları oldu.
Yazarın, Her Şeyin Güzel Olma Nedenleri, İçimiz Çölse Biri Geçmiştir ve Uzun Ruhlu Bir Cüce adlı üç de şiir kitabı bulunmaktadır.
Ausgang adlı bir romanı da bulunan yazarın doğduğu ve yaşadığı şehri anlattığı Güneşli Bayır’ın yanı sıra, Türk sinemasının 100. yılına denk gelen Yüzyıllık Perde adını verdiği 53 yazarın kişisel hikâyeleriyle bir filmi anlattığı proje kitabını hazırlamıştır.
Radyo programcılığı, iletişim ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor. sadece Şiir dergisinin editörlüğünü yapıyor. Edebiyat burada adlı internet sitesini yönetiyor ve YouTube üzerinden edebiyat odaklı programlar hazırlayıp sunuyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Çocuk Şenliği Kitap Fuarı .

İlginizi Çekebilir