Çaykara'da Cumhuriyetin 98. Yıl Coşkusu

Çaykara

Cumhuriyetin İlan edilişinin 98. Yıl dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilk tören 28 Ekim 2021 Perşembe Günü saat 13.00’da Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Çelenk Sunma törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Cihat Özer, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Ahmet Kaylan, Çaykara İlçe emniyet Amiri Alparslan Albayrak, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı Kurum Amirleri, İlçe Jandarma ve İlçe emniyet Amirliği görevlileri katıldılar.

Programda Çaykara Kaymakamlığı adına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleştirildi ve saygı duruşu yapıldı.İstiklal Marşının okunması ile Çelenk Sunma programı sona erdi.

KAYMAKAM GÜZEL TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilk tören Çaykara Kaymakamlığında 29 Ekim Cuma Günü saat 09.30’da gerçekleştirildi.İlçe Resmi Protokolünün katıldığı Törende Kaymakam Muhammet Güzel Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak tebrikleri kabul etti.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA HALK EĞİTİM MERKEZİ TOPLANTI SALONUNDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Resmi Program Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı.

Çaykara İlçe Stadyumunda yapılması planlanan Resmi Program havanın yağmurlu olması sebebi ile Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda saat 10.00’da gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Cihat Özer, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Ahmet Kaylan, Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı Kurum Amirleri,İlçe Jandarma ve İlçe emniyet Amirliği görevlileri katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Program Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya ve Çaykara Cumhuriyet Savcısı Cihat Özer’in öğrenciler, vatandaşlar ile törene katılan misafirlerin Bayramlarını kutladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Bayramı programının açılış konuşması Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından gerçekleştirildi.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYET EN BÜYÜK ZAFER

Konuşmasına  Cumhuriyetimizin Türk Milletinin tarihi boyunca elde etmiş olduğu en büyük zaferlerden bir tanesi olduğunu ifade ederek başlayan Kaymakam Muhammet Güzel,Milletimizin savaş meydanlarında çok büyük imkansızlıklar içerisinde kazanmış olduğu bu zaferin asırlar boyu her türlü yokluğa göğüs geren milletimizin eksikliğine tahammül edemediği tek şey bağımsızlık olduğunu dünyaya haykırdığını sözlerine ekledi.

Cumhuriyetimizin İlanının, milletimiz için sadece bir yönetim şeklinin ilanı değil, 7 düvele karşı kazanılmış mutlak zaferle bin yıldır bu topraklarda süren hükmümüzün devam ettiğinin dosta düşmana ilanı olduğunu ifade eden Kaymakam Güzel, 98 yıl önce büyük imkansızlıklar içinde varlık yokluk mücadelesiyle kurduğumuz Cumhuriyetimizle birlikte, ülkemiz bugün, Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmiş, üstlendiği tarihi misyonla mağdur ve mazlum coğrafyaların da umudu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Muhammet Güzel Konuşmasını şu cümleler ile tamamladı.

Bizlere düşen en büyük görev, tarihin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelelerinden birini gerçekleştiren ecdadımızın bize mirası olan Türkiye Cumhuriyet’ini her alanda daha da güçlendirip, yarınlara taşıyabilmektir.

Bunun nice şehidimize bir borcumuz olduğunu unutmamız gerekir.

Henüz 22 yaşında Şehit olan Gördesli Makbule, cephane taşırken bebeğinin battaniyesi ile cephaneyi sarıp donarak şehit olan Şerife Bacı, Fransızları bozguna uğratan Şahin Bey, Seyit Onbaşı, Başmakçı ve tüm diyarlardan isimsiz daha nice şehit ve gazimiz…

Emanetinizi yükseltmek bizim için bir vicdan ve namus borcudur.

Sözlerimi burada tamamlarken başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyor,

Sizleri en kalbi duygularımla, saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” 

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Muhammet İnce tarafından günün önemi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirildi.

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Orotoryosu gösterisini sundu.

Çaykara Anadolu Lisesi Müzik Korosunun sunduğu program büyük beğeni ile izlendi.

Çaykara İlçesinde bulunan Lise Öğrencileri arasında 4X 100 Metre Bayrak Yarışması gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci seçilen Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL öğrencilerinden Fatma Betül Bayram ve Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında birinci seçilen Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Özlem Bektaş’a şiir ve kompozisyonları okutuldu.

SATRANÇ TURNUVASI ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Cumhuriyetin İlanının 98. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Çaykara İlçe Temsilciliği tarafından ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere kupa,madalya ve hediyeleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından takdim edildi.

İşte dereceye giren öğrenciler ve okulları;

ERKEK ÖĞRENCİLER KATEGORİSİ

DERECESİ

ADI SOYADI

OKULU

1

Yaser Musa Akçelik

Zeki Bilge İlkokulu

2

Muhammet Yiğit Işın

Zeki Bilge İlkokulu

3

Yusuf Kayra Yılmaz

Zeki Bilge İlkokulu

4

Erdem Sayar

Zeki Bilge İlkokulu

5

Oğuzhan Kazancı

Zeki Bilge İlkokulu

KIZ ÖĞRENCİLER KATEGORİSİ

DERECESİ

ADI SOYADI

OKULU

1

Burçak Hazal Öztürk

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

2

Emine Nurdan Bahadır

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

3

İrem Bilici

Zeki Bilge İlkokulu

4

Eslem Hüsna Ayaz

Zeki Bilge İlkokulu

5

Sümeyye Mutlu

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

RESİM,ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışması,ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışması ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler;

İlkokul Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Resim Yarışmasında;

1-Zeki Bilge İlkokulu Öğrencilerinden Elif İpek IŞIN

2-Zeki Bilge İlkokulu Öğrencilerinden Selim Efe ÖZBAY

3-Zeki Bilge İlkokulu  Öğrencilerinden Yavuz Mehmet DURAN

Ortaokul Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Şiir Yarışmasında;

1-Şehit Ahmet ÇAMUR AİHL’ Öğrencilerinden Fatma Betül BAYRAM

2- Şehit Ahmet ÇAMUR AİHL Öğrencilerinden Büşra ZEREN

3-Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden Zehra Yaren Özdemir

Lise Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Kompozisyon Yarışmasında;

1-Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Özlem BEKTAŞ

2-Çaykara ÇPAL Öğrencilerinden Ervanur TERZİ



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Cumhuriyetin . Coşkusu

İlginizi Çekebilir