Çaykara'da Cumhuriyetin 99. Yıl Coşkusu

Çaykara

Cumhuriyetin İlan edilişinin 99. Yıl dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilk tören 28 Ekim 2022 Cuma Günü saat 13.00’da Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Çelenk Sunma törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Eser Yusuf Yarar, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin, Çaykara İlçe emniyet Amiri Alparslan Albayrak, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, CHP Çaykara İlçe Başkan Vekili Mustafa Zeren,Kurum Amirleri, İlçe Jandarma ve İlçe emniyet Amirliği görevlileri katıldılar.

Programda Çaykara Kaymakamlığı adına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleştirildi ve saygı duruşu yapıldı.İstiklal Marşının okunması ile Çelenk Sunma programı sona erdi.

KAYMAKAM GÜZEL TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilk tören Çaykara Kaymakamlığında 29 Ekim Cumartesi Günü saat 09.30’da gerçekleştirildi.İlçe Resmi Protokolünün katıldığı Törende Kaymakam Muhammet Güzel Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak tebrikleri kabul etti.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA İLÇE STADYUMUNDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Resmi Program Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lizsesi tarafından hazırlandı.

Resmi program Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenine Çaykara Kaymakamı Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Eser Yusuf Yarar, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin, Çaykara İlçe emniyet Amiri Alparslan Albayrak, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, CHP Çaykara İlçe Başkan Vekili Mustafa Zeren,Kurum Amirleri, İlçe Jandarma ve İlçe emniyet Amirliği görevlileri ile vatandaşlar ve öğretmen ile öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Program Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya ve Çaykara  Cumhuriyet Savcısı Eser Yusuf Yarar, öğrenciler, vatandaşlar ile törene katılan misafirlerin Bayramlarını kutladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Bayramı programının açılış konuşması Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından gerçekleştirildi.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYET EN BÜYÜK ZAFER

Konuşmasına  Cumhuriyetimizin Türk Milletinin tarihi boyunca elde etmiş olduğu en büyük zaferlerden bir tanesi olduğunu ifade ederek başlayan Kaymakam Muhammet Güzel,Milletimizin savaş meydanlarında çok büyük imkansızlıklar içerisinde kazanmış olduğu bu zaferin asırlar boyu her türlü yokluğa göğüs geren milletimizin eksikliğine tahammül edemediği tek şey bağımsızlık olduğunu dünyaya haykırdığını sözlerine ekledi.

Cumhuriyetimizin İlanının, milletimiz için sadece bir yönetim şeklinin ilanı değil, 7 düvele karşı kazanılmış mutlak zaferle bin yıldır bu topraklarda süren hükmümüzün devam ettiğinin dosta düşmana ilanı olduğunu ifade eden Kaymakam Güzel, 98 yıl önce büyük imkansızlıklar içinde varlık yokluk mücadelesiyle kurduğumuz Cumhuriyetimizle birlikte, ülkemiz bugün, Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmiş, üstlendiği tarihi misyonla mağdur ve mazlum coğrafyaların da umudu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Muhammet Güzel Konuşmasını şu cümleler ile tamamladı.

Bizlere düşen en büyük görev, tarihin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelelerinden birini gerçekleştiren ecdadımızın bize mirası olan Türkiye Cumhuriyet’ini her alanda daha da güçlendirip, yarınlara taşıyabilmektir.

Bunun nice şehidimize bir borcumuz olduğunu unutmamız gerekir.

Henüz 22 yaşında Şehit olan Gördesli Makbule, cephane taşırken bebeğinin battaniyesi ile cephaneyi sarıp donarak şehit olan Şerife Bacı, Fransızları bozguna uğratan Şahin Bey, Seyit Onbaşı, Başmakçı ve tüm diyarlardan isimsiz daha nice şehit ve gazimiz…

Emanetinizi yükseltmek bizim için bir vicdan ve namus borcudur.

Sözlerimi burada tamamlarken başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyor,

Sizleri en kalbi duygularımla, saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” 

Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL  Öğrencileri tarafından  günün önemi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirildi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL  öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL  öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Orotoryosu gösterisini sundu.

Müzik Öğretmeni Fatih Günay yönetimindeki Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Korosunun sunduğu program büyük beğeni ile izlendi.

Çaykara İlçesinde bulunan Lise Öğrencileri arasında 4X 100 Metre Bayrak Yarışması gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci seçilen Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerinden Zehra Yaren Özdemir ve ve Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında birinci seçilen Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Asiye Yiğit’e’e  şiir ve kompozisyonları okutuldu.

RESİM,ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışması,ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışması ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler;

İlkokul Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Resim Yarışmasında;

1-Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Öğrencilerinden Alheyna Aksa Sezer,

Ortaokul Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Şiir Yarışmasında;

1-Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerinden Zehra Yaren Özdemir,

Lise Öğrencileri arasında gerçekleştirilen Kompozisyon Yarışmasında;

1-Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Asiye Yiğit

KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında İlkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında:

Sınıf Birincisi olmayı başaran 12 Sınıf Birincisine birer adet bisiklet takdimi Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından,

Sınıf İkincisi olmayı başaran 27 öğrenciye ödül olarak okul çantaları Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya tarafından,

Sınıf Üçüncüsü olmayı başaran 16 öğrenciye ise ödülleri olan futbol ve voleybol topları Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar tarafından verildi.

Yarışmada Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin tamamı Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin özel gayretleri ve kişisel çabaları ile temin edilerek öğrenciler ile buluşturuldu.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Cumhuriyetin . Coşkusu

İlginizi Çekebilir