Çaykara'da Din Görevlileri Müftülüğe Hizmet Aracı Hediye Etti

Çaykara

Çaykara İlçe Müftülüğü Personeli Kuruma araç hediye ederek örnek bir paylaşma sorumluluğunun altına imza attı.

Çaykara'da eskiyen hizmet aracının değiştirilmesi gündeme gelince Çaykara Müftülüğü'ne bağlı din görevlileri bizzat kendi ceplerinden yaptıkları bağışlarla Müftülüğe bir hizmet aracı bağışladı.

Edinilen bilgiye göre Çaykara Müftülüğü hizmet aracı çok eskimesi ve kullanılamaz hale gelmesi sebebi ile artık Çaykara Müftülüğünün işlerini göremeyecek duruma gelmişti.Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ve müftülük personeli Cami,Kur’an Kursu ve Mahalle ziyaretlerinde zorunlu olarak kendi özel araçlarını kullanmak zorunda kalıyorlardı.

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak gerçekleştirilen aylık olağan toplantılarda konuyu Çaykara İlçesinde görev yapan Din Görevlileri ile paylaştı.Din Görevlileri de örnek bir paylaşma,sorumluluk ve yardımlaşma projesinin altına imza atarak kendi ceplerinden topladıkları paralar ile Çaykara İlçe Müftülüğüne yeni bir araç satın aldılar.

MÜFTÜ ŞENOCAK-PERSONELİMİZE ÖRNEK SORUMLULUK VE DUYARLILIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Din Görevlilerinin her konuda topluma örnek insanlar olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Din görevlisinin toplumun aynası olduğunu,eylemleri,hareketleri ve davranışları ile topluma örnek olması gerektiğini,Çaykara İlçesinde Görev yapan Din Görevlilerinin de örnek bir paylaşma ve yardımlaşma ile bunun e n güzel örneğini sergilediklerini sözlerine ekledi.

Müftü Vahit Şenocak, konuşmasına şu şekilde devam etti.

"Bir süre önce eski hizmet aracımızı değiştirme durumumuz gündeme geldi. Zira eski olması sebebiyle artık bir takım arızalar çıkarmaya başlamıştı. Ancak hak verirsiniz ki bunu nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Konuyu ilçemizde görev yapan değerli din görevlilerimize açtığımızda bize kendileri ceplerinden bağışlar yaparak bir hizmet aracı almak istediklerini ilettiler. Biz de bu teklifi memnuniyetle karşılayarak bölgenin zorlu coğrafi şartlarında kullanmaya uygun olan bu yeni aracımızı aldık. Bu vesileyle hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Hakikaten herkese örnek olacak bir çalışma ortaya koydular. Sağ olsunlar, var olsunlar."

Müftü Şenocak daha sonra yeni alınan aracın uzun yıllar boyunca kullanılmasını temenni ettiğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

 



İlginizi Çekebilir