Çaykara'da Dünya Ormancılık Haftasında Her Öğrenciye Bir Fidan Etkinliği

Çaykara

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası sebebi ile Çaykara İlçesinde öğrenim gören tüm öğrenciler için Fidan Dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara Orman İşletme Şefliği ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Çaykara İlçesi ve Mahallelerinde öğrenim gören öğrencilerin tamamının fidan dikme etkinliğine katılımları gerçekleştirildi.

İlçe Fidan Dikme etkinliği Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Okul bahçesinde gerçekleştirildi.Etkinliğe Çaykara Orman İşletme Şefi  Orman Mühendisi Onur Ayar,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer,Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip ve Zeki Bilge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar

Etkinlikte Zeki Bilge İlkokulu Birinci Sınıf Öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Hacer Sevinç refakatinde  ve Orman İşletme Şefi Onur Ayar nezaretinde temsili fidan dikimi gerçekleştirildi ve fidanların nasıl dikileceği öğrencilere gösterildi.Daha sonra ise her öğrenciye birer fidan verilerek evlerinde dikim gerçekleştirmeleri sağlandı.

Çaykara İlçesinde bulunan diğer okullar ise öğrencileri için istedikleri kadar fidanı Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden temin ederek öğrencilere dağıtımı gerçekleştirilecek ve fidan dikimi sağlanacak

ORMAN HAFTASI NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

1971 yılında Avrupa Tarım Federasyonu (CEA); 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, “ Dünya Ormancılık Günü”, 21 Martı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlamaya başlanmıştır. Türkiye ise Dünya Ormancılık Gününü ilk defa 1975 yılında kutlamıştır. Ayrıca ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır ve bu haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kabul edilir ve uygun alanlar ağaçlandırılır.



İlginizi Çekebilir