Çaykara'da DYK Kursları Göz Kamaştırıyor

Çaykara

Çaykara İlçesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı DYK(Destekleme Yetiştirme Kursları)Lise Bölümü 2.5 ay önce başlamıştı Ortaokullar ise 31 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile başladı.

Çaykara İlçesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı DYK (Destekleme Yetiştirme Kursları)Lise Bölümü 2.5 ay önce başlamıştı Ortaokullar ise  31 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile başladı.

Ortaokullarda 8. Sınıf Öğrencileri liselerde ise 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen DYK Kursları liselerde 3 ayrı yerde gerçekleştiriliyor.

Erkek Öğrenciler için Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdunda

Kız Öğrenciler için Çaykara Belediyesi Kız Öğrenci Yurdunda

Çaykara Anadolu Lisesinde

Senelerdir Eğitim Öğretimde lider İlçe olan ve her sene olduğu gibi 2020 yılında da Üniversitelere sayısız öğrenci yerleştirmeyi başaran,Türkiye genelinde onlarca derece elde eden Çaykara İlçesi yepyeni başarılara imza atmak üzere yola çıkıyor.

Liselerde 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik DYK Kursları 2020 YKS sınavının yapılmasının hemen ardından başladı ve yaklaşık 2.5 aydan bu yana devam ediyor.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen planlama çerçevesinde Liselerde Okullar karma bir şekilde DYK Kurslarına katılıyor.Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadoılu Lisesi,Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL öğrencileri karma bir şekilde sınav hazırlık merkezlerine yerleştirildi.

Ortaokul öğrencileri kategorisinde ise 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Karaçam Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu ve Çaykara Zeki Bilge ortaokulunda DYK Kursları başladı.

ÇAMURALİ-HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN

Çaykara İlçesinin bir Eğitim İlçesi olduğunu ve artık sadece Trabzon İlimizde değil Ülkemizin her tarafında Eğitim anlamında tercih edilen bir ilçe konumunda olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  bir çok yerde Çaykara Eğitim modeli adı ile Çaykara’da gerçekleştirilen örnek uygulamanın yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu işin son derece çileli ve zor bir iş olduğunu sanıldığı kadar kolay olmadığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali senenin 12 ayı ve sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar öğrencileri sınavlara hazırlamanın hem keyifli hem de çetin bir iş olduğunu sözlerine ekledi.

Arkadaşları tatilde gezip oynarken yaylalarda gezerken temmuz ağustıos sıcağında öğrencileri sınavlara hazırlamanın ne kadar çetin olduğunu herkesin tahmin edebileceğini ifade eden Müdür Çamurali,ancak kendilerinin öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri rehberlik çalışmaları ile bu işin çetin tarafını da sonunda elde edecekleri akademik başarıyı da öğrencilere anlattıklarını ve öğrencilerin bu şekilde merkezi sistem sınavlarına hazırlandıklarını ifade etti.

Çaykara İlçesinde senelerdir Ülkemizin en kaliteli Üniversitelerinin en iyi bölümlerine sayısız öğrenci yerleştirerek gençlerimizin geleceklerini aydınlattıkları nı ifade eden Çamurali şimdi ise yepyeni umutlar ile yola çıktıklarını ve 2021 YKS sınavlarında elde edecekleri akademik başarın ın temellerini sağlam kurarak büyük bir umut ile 2021’e hazırlandıklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kursları Kamaştırıyor

İlginizi Çekebilir