Çaykara'da Eğitim Güven İçinde Başladı

Çaykara

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Çaykara İlçesinde İlkokul,Ortaokul ve Liselerin 12. Sınıflarında Örgün Eğitime 12 Ekim 2020 tarihi itibarı ile başlandı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit 19) Salgın hastalığı ve pandemi süreci sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Uzaktan Eğitim şeklinde yaygın eğitim ile devam eden Eğitim Öğretim faaliyetlerinde kademeli olarak Örgün Eğitime geçiliyor.

Daha önce 21 Eylül tarihi itibarı ile Okul Öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ile DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) kapsamında ortaokulların 8. Sınıfları ve liselerin 12.Sınıflarında Örgün Eğitime başlanmıştı.

12 Ekim 2020 tarihi itibarı ile ise Çaykara İlçesi ve Mahallelerinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile liselerin 12. Sınıflarında Eğitim Öğretime başlandı

Okullar Eğitim Öğretime başlamadan önce ilçede bulunan tüm okullarda dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.Okul bahçelerinde öğrencilerin birbirlerine temas etmemeleri için sosyal mesafe çizgileri çizildi.

Koridorlara sınıflara ve okul bahçesinin uygun bölümlerine bol miktarda dezenfekten yerleştirildi.

Sınıflarda öğrencilerin yerleşim planı sosyal mesafe kuralına göre ayarlandı ve her öğrencinin masasının üzerine dezenfektan yerleştirildi.

12 Ekim 2020 Pazartesi sabahı okullarda ilk ders zili çaldı.Okullarda derslere giren öğretmenler derslerde öğrencilerin birbirleri ile temas etmemesine aşırı özen gösteriyorlar

Öğrencilerin  okulda bulundukları süre içinde mutlaka maske kullanmaları sağlanıyor.

Nöbetçi öğretmenler tarafından teneffüslerde öğrencilerin birbirleri ile temas kurmamalarına ve sosyal mesafe kuralına uymalarına çok büyük bir özen gösteriliyor.

Öğrenciler derse girdikleri zaman temizlik elemanları tarafından lavabolar ve öğrencilerin temas edebilecekleri her yer büyük bir itina ile temizleniyor.

Öğrenciler teneffüse çıktıkları zaman ise temizlik görevlileri tarafından bu defa sınıflar dezenfekte ediliyor havalandırılıyor ve öğrenci sıraları siliniyor.

Öğrenciler evlerine gittikten sonra ise sınıfların ve okulun genel dezenfekte çalışması büyük bir itina ile gerçekleştiriliyor ve okullar bir sonraki gün için hazır hale getiriliyor

İLKOKULLAR HAFTADA İKİ GÜN ORTAOKULLAR İSE 5 GÜN

Çaykara İlçe Merkezinde ilkokul ve ortaokullar haftada iki gün günde 6’şar saat Eğitim öğretim görüyor.Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından belirlenmiş olan takvime göre öğrenciler sabah okul servisleri ile sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak okula geliyorlar 30 dakika ders ve 10 dakika teneffüs olmak  üzere hiç ara vermeden  6 saat ders gördükten sonra yine aynı şekilde güvenli bir ortamda evlerine geri dönüyorlar.

Karaçam,Taşkıran ve Uzungöl’de ise öğrenciler haftanın 5 günü yine aynı şekilde ve aynı takvim ile Eğitim Öğretimlerine devam ediyorlar

8 VE 12. SINIFLARDA İKİ GÜN OKUL 2 GÜN DYK KURSU

8 ve 12. Sınıflarda ise haftada iki gün 8’er ders saati yüz yüze Eğitim gerçekleştiriliyor.Sabah saat 09.00’da başlayan dersler 14.20’de sona eriyor ve öğrenciler servisler ile evlerine gönderiliyorlar

Haftada iki gün ise DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) gerçekleştiriliyor.



İlginizi Çekebilir