Çaykara'da Eğitim Öğretim Güven İçinde Devam Ediyor

Çaykara

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarı yılı 2 mart 2021 Salı günü başladı.Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim öğrenci sağlığını ön planda tutarak güven içinde devam ediyor.

MÜDÜR ÇAMURALİ OKUL ZİYARETLERİNDE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Şube Müdürü Numan Tuncer Taşkıran ve Uzungöl ve Çaykara İlçe Merkezinde okulları ziyaret ederek  ve öğrencilere çikolata ikramında bulunarak hem öğrenci ve öğretmenlerin yanında yer alıyorlar hem de gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarını yerinde gözlemliyorlar.

Karaçam İlkokulu ve Karaçam Ortaokulu,Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Mustafa Özer Ortaokulu ve Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulunda Eğitim Öğretim hijyen kurallarına uygun bir şekilde başladı.

Çaykara Zeki Bilge İlkokulunda sınıflar ikiye bölünmüş.Haftanın iki günü öğrencilerin yarısı,diğer iki günü ise diğer yarısı okula geliyor.Çarşamba günleri ise tatil Zeki Bilge İlkokulu.

Zeki Bilge Ortaokulunsa ise 8. Sınıf öğrencileri haftanın 5 günü Merkezi Sistem sınavlarına hazırlanmak üzere okulun yolunu tutuyorlar.

Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cevdet Sunay MTAL okullarında ise 12. Sınıf öğrencileri için okullar haftanın 4 günü açık.Öğrencilerin bir bölümü mahallelerden okullara gelirken bir bölümü ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yerekaban erkek öğrenci Yurdunda,bir bölümü ise Çaykara Belediyesine ait Kız Öğrenci Yurdunda ikamet ederek Üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar

Okullarda öğrenci sağlığı ön planda tutuluyor.Öğrenciler okula gelmeden önce okulun tüm bölümleri görevli personel tarafından dezenfekte ediliyor.Öğrencilerin temas edebilecekleri her yer titiz bir şekilde dezenfekte ediliyor.

Okulların tamamında Salgın Hastalık ile ilgili tüm önlemler alınmış durumda.

Hijyenik olarak okullar Eğitim Öğretime hazır hale getirildi.

Okul bahçelerinin uygun yerlerine dezenfektan yerleştirildi.

Öğrencilerin okul bahçesinde sosyal mesafeye dikkat etmeleri için bahçelere sosyal mesafe çizgileri çizildi

Okulun giriş bölümüne,koridorların uygun yerlerine,sınıf girişlerine ve sınıfların uygun yerlerine dezenfektanlar yerleştirildi.

Sınıflarda öğrencilerin oturma düzenleri sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlandı

Lavabo ve Wc’lere gerekli uyarı levhaları asıldı ve öğrencilerden ellerini bol sabunlu su ile yıkamaları istendi.

Okullarda görevli yönetici ve öğretmenler öğrencilerin yeni kurallara uyum sağlamaları için yoğun bir tempo ile çalışıyorlar.Öğrencilerin mutlaka maske takmaları sağlanıyor.Öğrencilerin birbirleri ile temas etmemelerine özen gösteriliyor.Koridorlarda ve okul bahçesinde öğretmenler tarafından öğrencilere rehberlik yapılıyor ve Pandemi kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeleri sağlanıyor.



TRabzonlu
5.03.2021 13:11:25
Bu işin güvenli hali kalmamıştır ortada bir salgın var tedbirleri en üst noktadan almak gerek. Allah korusun çocuklarımız taşıyıcı olursa durumumuz yaş.

İlginizi Çekebilir