Çaykara'da El Sanatları Yıl Sonu Sergisi

Çaykara

Çaykara Halk eğitim Merkezi Tarafından Açılan Yıl sonu El Sanatları Sergi Açılışı Gerçekleştirildi.

HALK EĞİTİMDEN MUHTEŞEM SERGİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Yıl sonu El Sanatları  Sergisi açıldı.2021-2022 Eğitim Öğretim  Döneminde Kursiyerler tarafından üretilen birbirinden güzel muhteşem ürünler hem Protokol Üyelerinin hem de Çaykara Halkının beğenisine sunuldu

Halk Eğitim Merkezi   Yıl sonu El sanatları Açılış Sergisine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,İyi Parti Çaykara İlçe Başkanı Aydın Sancak,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Kuvvetli Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri,ile öğretmenler kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.

El sanatları Yıl Sonu Sergisinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı boyunca Ataköy Mahallesinde öğretmen Ayşegül Ayal  ve Çaykara Halk Eğitim Merkezinde Öğretmen Ayşegül Sayar yönetiminde kursiyerler tarafından üretilen birbirinden güzel eserler Çaykara insanının beğenisine sunuldu.Yıl sonu Sergisinde Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan birbirinden güzel el işi çalışmaları ile iki kursta yıl boyunca kursiyerler tarafından dokunan el emeği göz nuru eserler Çaykara insanının beğenisine sunuldu.

Kurslara katılan Kursiyerlerin Üretime aktif olarak katılabilmeleri amacı ile önce öğrenmeleri daha sonra ise  üreterek hem ailelerine hem de topluma faydalı bireyler olarak kursları tamamlamalarının amaçlandığı Kurslarımızda Kursiyerlerimizin hazırladıkları ürünler adeta göz kamaştırdı.

AÇILIŞ PROTOKOL ÜYELERİNDEN

Çaykara Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Yıl Sonu Sergisinde Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi.

Protokol Üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından Hediyelik Eşya stantları tek tek ziyaret edildi.

Kursiyerlerin sene boyunca büyük emek vererek ortaya çıkardıkları birbirinden güzel ürünler Yıl Sonu Sergisini adeta bir çiçek bahçesine çevirdi.

Çaykara Kültüründen esintilerin de yer aldığı sergide geçmiş yıllarda Çaykara insanımızın günlük hayatının bir parçası olan şimdi ise unutulmaya yüz tutmuş olan yayık,süt çekme makinesi,elek ile mısır unu eleme gibi bir çok kültürel aktivite de Sergilenerek insanlarımıza kültürümüz anımsatıldı.

KAYMAKAM GÜZEL-HEM ÖĞRENMELİ HEM DE ÜRETMELİYİZ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Çaykara İlçemizin değişik Mahallelerinde çeşitli Kurslar açıldığını ve üç haftadan bu yana bu kursların yıl sonu sergi açılışlarını gerçekleştirdiklerini  ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,  Kurslarımızda görev alan Öğretmen Arkadaşlarımıza ve de kar kış yağmur,çamur demeden kış boyunca kurslara devam eden ve de hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerini bu gün Çaykara İnsanımızın beğenisine sunan Tüm Kursiyerlerimize teşekkür etti.

Her alanda olduğu gibi Çaykara Halk Eğitim Merkezinin en önemli amaçlarının Halkımızın yeni şeyler öğrenmesine ve de kendilerini geliştirmelerine çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel, artık Halkımızın öğrendiği bu yeni davranış ve becerileri Üretim aşamasına getirerek hem aile hem de Ülke Ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini bu yüzden de bu sene hazırlanan Tüm Kurslarımızın Öğrenme Şenliği coşkusu ile hazırlandığını sözlerine ekledi.

SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Halk Eğitim Merkezi 1 ve 2. Katında açılan Yıl Sonu Sergisi tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.Kursiyerlerimizin bir sene boyunca büyük bir emek vererek ortaya çıkardıkları birbirinden güzel ürünler adeta ziyarete gelenlerin gözünün pasını sildi.

Giyimden süs eşyasına,yatak örtüsünden masa örtüsüne kadar aklınıza gelemeyecek yüzlerce ürünü büyük bir ustalık ile işleyen fedakar kadınlarımızın ürettikleri muhteşem ürünleri herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Sanatları Sergisi

İlginizi Çekebilir