Çaykara'da Emniyet Teşkilatının 177. Yıl Coşkusu

Çaykara

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl Dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısı ile Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl Dönümü,10 Nisan Polis Günü ve 4-10 Nisan Polis Haftası sebebi ile Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl Dönümü dolayısı ile 10 Nisan 2022 Pazar Günü Çaykara Kaymakamlığı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.Çelenk Sunma Törenine İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, İyi Parti Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Okur, Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, Kurum ve Daire Amirleri  ile Emniyet ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı görevlileri katıldılar. Törende İlçe Emniyet Amirliği adına Emniyet Müdürlüğü Çelenginin  Atatürk Büstüne sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve akabinde İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

KOMİSER ALBAYRAK’TAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA

Çelenk Sunma Programında Çaykara İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak tarafından günün anlamını belirten bir konuşma gerçekleştirildi.

Komiser Albayrak,konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

 "Can ve mal güvenliğini sağlama, huzur ve güven ortamını temin etme, suç işlenmesini önleme hususlarında çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden, 177 yıldır başarılı bir şekilde çalışmalarını devam ettiren teşkilatımız, kurulduğu günden bugüne kadar suç ve suçun önlenmesi ve aydınlatılması görevlerinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması için de üstün bir görev anlayışı ile çalışmaktadır.

Günün her saatinde ve her türlü zorluğa göğüs gererek görevini üstün bir vazife anlayışıyla yerine getiren Emniyet Teşkilatımız, toplum sağlığının söz konusu olduğu bu dönemde de sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere diğer görevlilerimiz ile birlikte bu konuda da kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmek için canla başla çalışmaktadır. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen saygıdeğer Çaykara’lı hemşerilerime öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

Bu vesileyle, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, demokratik toplum ilkelerine, anayasaya ve yasalara sadakatle bağlı olarak görev yapan, 177 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle milletimizin huzur, güvenlik, birlik ve beraberliğinin muhafazası için, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan teşkilat mensuplarımızın 177. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, şehitlik mertebesine erişen güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, emekli emniyet mensuplarımıza emekleri için teşekkür ediyor, tüm meslektaşlarıma çok değerli aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, başarılı, mutlu bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum. Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"  

EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM GÜZEL’E ZİYARET

Polis Haftası dolayısı ile Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak ve İlçe Emniyet Teşkilatı Personeli tarafından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’e bir ziyaret gerçekleştirildi.Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Güzel Emniyet personeline nazik ziyaretleri için teşekkür etti,Toplumumuzda Emniyet Teşkilatının önemini anlattı ve çalışmalarında başarılar diledi.

EMNİYET TEŞKİLATINDAN BAŞKAN TOK’A ZİYARET

Polis Haftası dolayısı ile Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak ve İlçe Emniyet Teşkilatı Personeli tarafından Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a  bir ziyaret gerçekleştirildi.Ziyarette Belediye Başkanı Hanefi Tok İlçe Emniyet Amirliği Personelinin günün her saatinde Çaykara İlçesinin her alanında özveri ile çalıştıklarını bunun her türlü övgüye layık olduğunu ifade etti.

ÇAYKARA MERKEZ CAMİİNDE HATMİ ŞERİF VE KUR’AN-ı KERİM

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl Dönümü ve 4-10 Nisan Polis Günü ve Polis Haftası dolayısı ile 9 Nisan 2022 Cuma Günü Cuma namazı öncesinde Çaykara Merkez Camiinde bir program gerçekleştirildi.Programda Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim  ve Mevlid-i Şerif okundu ve dualar yapıldı.

ÇAYKARA İLÇE EMNİYET’TEN İFTAR YEMEĞİ

Polis Haftası dolayısı ile 10 Nisan 2022 Pazar Akşamı Çaykara İlçe Emniyet Amirliği Personeli tarafından Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında bir İftar yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

İftar Yemeği Organizasyonuna Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,İyi Parti Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Okur,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Kurum ve Daire Amirleri  ile Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı görevlileri katıldılar

POLİS GÜNÜ 10 NİSAN’DA KUTLANIYOR

Temelleri 1845'te 'Polis Nizamnamesi' ile atılan Türk Polis Teşkilatı, 323 bin 842 personeliyle kuruluşunun 177'inci yılını kutluyor. 10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatı, 176 yıldır özgürlük ve güvenlik dengesi temelinde, hukuk devleti ilkeleri ve insan hakları perspektifiyle çağın teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat özveriyle çalışıyor. Her yıl 10 Nisan tarihi de Polis Günü olarak kutlanıyor.

 



İlginizi Çekebilir