Çaykara'da Emniyet ve Jandarma'dan Trafik Haftası Etkinliği

Çaykara

Çaykara İlçe Emniyet Amirliği ve Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Ortak organizasyonunda Trafik Haftası Etkinliği gerçekleştirildi.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘’Karayolu Trafik Güvenliği Günü’’ bugünü takip eden hafta ise ‘’Karayolu Trafik Haftası’’ olarak kutlanması nedeniyle ilçemizde de etkinlikler düzenlendi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde gerçekljeştirilen etkinliğe Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd. Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ile İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği personeli katıldı.

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi,ve2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın uygulamaya konulması ile ilgili olarak 2021/2 Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50oranında azaltılması,,Karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması,ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi,vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat etmeleri,ve sürücülerin Trafik kural ihlal ve davranışlarının en aza indirilmesi,Trafik denetimlerinin her zaman her yerde,etkin,sürekli ve yoğun bir şekilde karlılıkla yürütülmesi,toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Etkinlik kapsamında Çaykara İlçe Jandarma ve Çaykara İlçe Emniyet Amirliği personeli tarafından Trafik haftası dolayısı ile öğrencilere,sürücülere ve yayalara yönelik olarak “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Çaykara İlçesinde de Ülke geneli ile aynı saatte saat 11.00’da gerçekleştirildi.

Organizasyonda İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Amirliği personeli tarafından "Bi Hareketine Bakar Hayat", "Kemerinle Yol Ver Hayata", "Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda" ve trafikte yaya önceliği konusunda "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" ile "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" mottoları da etkin olarak kullanıldı.

Öğrencilere yönelik bilgilendirme ve uygulamalı eğitim çalışması gerçekleştirilirken sürücülere yönelik ise farkındalık ve yayalara öncelik verilmesi uygulaması gerçekleştirildi.

5 ADIM KURALI NEDİR?

1. Adım Yaya yolunda ilerle

2. Adım Görünür ol

3. Adım Trafik Işıklarını takip et

4. Adım Yaya geçidini kullan

5. Adım Yola Odaklan

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ GÜNÜ NEDİR?

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.

Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığınca, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve diğer paydaşların katılımı ile 7­-13 Mayıs tarihlerinde trafik haftasının illerde çeşitli etkinliklerle kutlanmasına ilişkin genelge valiliklere genelge gönderildi.

Etkinlikler kapsamında, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla cumartesi saat 11.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak vali, kaymakam ve kolluk amirlerinin katılımıyla il/ilçelerde belirlenen noktalarda medya kuruluşları da davet edilerek vatandaşlara kampanya hakkında bilgilendirme yapılacak. Söz konusu mottonun görselleri sosyal medya platformlarında kullanılacak ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda billboardlara asılacak.

Ayrıca 2021'de trafikte emniyet kemeri takılmasının önemini vurgulamak ve yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla "Bi Hareketine Bakar Hayat", "Kemerinle Yol Ver Hayata", "Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda" ve trafikte yaya önceliği konusunda "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" ile "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" mottoları da etkin olarak kullanılacak.

Trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak için bilgilendirme/bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışlar basın yayın organları ve sosyal medyada hesaplarında paylaşılıyor.



İlginizi Çekebilir