Çaykara'da Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği

Çaykara

3 Aralık Cumartesi Günü kutlanacak olan Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Çaykara İlçesinde farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sonay Sevinç yönetimindeki öğrenciler Engelliler Haftası dolayısı ile Çaykara İlçesinde bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdiler.

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Tarih Öğretmenleri Sonay Sevinç yönetiminde 2 Aralık 2022 Cuma Günü Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Farkındalık etkinliğine Çayjkara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt,Müdür Baş Yardımcısı Zihni Boz ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Etkinlikte okulun Tarih Öğretmeni Sonay Sevinç tarafından bir konuşma yapılırken öğrenciler tarafından ise günün önemine uygun olarak şiir ve konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan aşağıdaki afişler sahneye asılarak farkındalık oluşturuldu.

İnsanin kalbi engelli olmasınZira bizi insan yapan kolumuz bacağımız değil kalbimizdir."

“Karanlıkta bizimle aynı manzaraya bakarak ne görüyorsunuz?”

“Bu gün Sağlıklısın.Peki Yarın?”

“En büyük engel Sevgisizliktir”

“Engelsiz bir yaşam için,Engellere engel olmalısın”

“Sevgi,saygı,hoşgörü ile aşılamayacak engel yoktur.”

“Her insan bir engelli adayıdır.”

“Asıl Engelliler onları görmeyenlerdir.”

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan Engelliler Haftası ile ilgili farkındalık etkinliği keyifle izlenirken bunun yanuı sıra yine öğrenciler tarafından hazırlanan “Güzel Bakan Güzel Görür” isimli Tiyatro gösterisi büyük bir keyif ile izlendi.

Program Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden İrem Aktepe tarafından okunan çeşitli türküler ile sona erdi.

BAŞKAN TOK-ÖĞRETMEN SEVİNÇ İLE SOHBET ETTİ

Gerçekleştirilen organizasyonun ardından Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Tarih Öğretmeni Sonay Sevinç ve etkinliği gerçekleştiren öğrenciler ile bir araya gelerek Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen bu anlamlı ve güzel çalışmadan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

ENGELLİLER HAFTASI NEDİR?

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır.

AFİŞLER OKULUN DUVARLARINI SÜSLEDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile öğrenciler tarafından taşınan döviz ve afişler etkinliğin ardından Okulun koridorlarına asılarak öğrenciler için farkındalık ve duyarlılık etkinliği gerçekleştirildi.



İlginizi Çekebilir