Çaykara'da Engelliler Haftası Farkındalık Etkinliği

Çaykara

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile Çaykara İlçesinde farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sonay Sevinç yönetimindeki öğrenciler Engelliler Haftası dolayısı ile Çaykara İlçesinde bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler. Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Tarih Öğretmenleri Sonay Sevinç yönetiminde yola çıkan öğrenciler gerçekleştirmiş oldukları yürüyüş ile Çaykara Hükümet Konağının önüne geldiler.Hükümet Konağında basın fotoğrafı çeken öğretmen ve öğrenciler buradan Çarşı yürüyüşüne başladılar.

Öğrenciler öğretmenleri Sonay Sevinç yönetiminde taşımış oldukları döviz ve afişler ile Engelliler Günü ile ilgili olarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Öğrenciler tarafından aşağıdaki afişler taşındı;

İnsanin kalbi engelli olmasınZira bizi insan yapan kolumuz bacağımız değil kalbimizdir."

“Karanlıkta bizimle aynı manzaraya bakarak ne görüyorsunuz?”

“Bu gün Sağlıklısın.Peki Yarın?”

“En büyük engel Sevgisizliktir”

“Engelsiz bir yaşam için,Engellere engel olmalısın”

“Sevgi,saygı,hoşgörü ile aşılamayacak engel yoktur.”

“Her insan bir engelli adayıdır.”

“Asıl Engelliler onları görmeyenlerdir.”

MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar ve Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,öğrenciler ile birlikte yürüyüşe katılarak etkinliğe destek verdiler.

Çaykara Merkez Camii önüne gelen öğrenciler açmış oldukları döviz ve pankartlar ile Engelliler Haftası ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Çaykara Merkez Camiinden Pazar alanına yürüyen öğretmen ve öğrenciler pazarda alışveriş yapan esnaf ve vatandaşa yönelik olarak da farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

KAYMAKAM GÜZEL-ÖĞRETMEN SEVİNÇ İLE SOHBET ETTİ

Gerçekleştirilen organizasyonun ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Tarih Öğretmeni Sonay Sevinç ve etkinliği gerçekleştiren öğrenciler ile bir araya gelerek Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen bu anlamlı ve güzel çalışmadan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

ENGELLİLER HAFTASI NEDİR?

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır.

AFİŞLER OKULUN DUVARLARINI SÜSLEDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile öğrenciler tarafından taşınan döviz ve afişler etkinliğin ardından Okulun koridorlarına asılarak öğrenciler için farkındalık ve duyarlılık etkinliği gerçekleştirildi.



İlginizi Çekebilir