Çaykara'da Evlerde Deneme Sınavı

Çaykara

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde Lider İlçe olan Çaykara’da Öğretmenler tarafından hazırlanan Deneme sınavları evlerde öğrencilere dağıtılarak evlerde Deneme sınavı gerçekleştiriliyor.

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde Lider İlçe olan Çaykara’da Öğretmenler tarafından hazırlanan Deneme sınavları evlerde öğrencilere dağıtılarak evlerde Deneme sınavı gerçekleştiriliyor.

MERKEZİ SİSTEM  SINAVLARINA HAZIRLIK

Bilindiği gibi tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit19) salgını sebebi ile 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Virüs tehlikesi ortadan kalkana kadar okullar tatil edilmişti.

Kısa bir süre önce yapılan açıklama ile de LGS(liseye Geçiş Sınavı) sınavının 20 Haziran 2020 Pazar Günü YKS Sınavlarının ise 27-28 Haziran 2020 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Çaykara İlçesinde de evlerde olan Öğrencilere yönelik evlerde Deneme Sınavı gerçekleştirilerek Öğrenciler sınavlara hazırlanıyor.

UZMAN ÖĞRETMENLER TARAFINDAN EBA SORULARI TARANDI

İlk aşamada  Merkezi Sistem Sınavlarına girecek olan 8 ve 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Deneme Sınavları öncesinde Çaykara İlçesinde yoğun bir çalışma gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin başkanlığında oluşturulan Komisyon tarafından MEB EBA(Eğitim Bilişim Ağı) sisteminde yer alan sorular incelendi.İlk aşamada bu sorulardan oluşan 10(on) adet Deneme Sınavı hazırlandı.

ÖĞRENCİLERLE VE VELİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

İkinci aşamada Okul İdareleri tarafından Öğrenci velileri ile görüşülerek Öğrencilerin evlerde yapılacak olan Ortak Deneme Sınavlarına katılmayı isteyip istemedikleri soruldu.

Ortak Deneme Sınavlarına katılmak isteyen Öğrenciler için  6 Mayıs 2020 Çarşamba gününden itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali başkanlığındaki komisyon üyeleri her mahalleyi tek tek dolaşarak ilk aşamada 10 adet Deneme Sınavlarını öğrencilerin evlerine dağıttılar.

İLK DENEME 9 MAYIS CUMARTESİ

İlk Deneme Sınavı 9 Mayıs 2020 Cumartesi gerçekleştirilecek.Evlerde gerçekleştirilecek bu Deneme Sınavına tüm öğrenciler aynı anda katılacaklar.Her okuldaki öğretmen kendi sınıfındaki öğrencilerin aynı anda sınava başlamasını sağlayacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı ile tüm evlerde aynı anda Deneme Sınavı başlayacak.

Sınav sonrasında ise yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait komisyon tarafından Deneme Sınavları evlerden toplanacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Optik okuyucusunda değerlendirilecek

2 GÜNDE BİR DENEME  SINAVI

8 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Sınav tarihine kadar 2 günde bir Deneme Sınavı gerçekleştirilecek ve bu şekilde öğrenciler Merkezi Sistem Sınavlarına hazırlanacak.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Evlerde Deneme Sınavı

İlginizi Çekebilir