Çaykara'da Evlerde Deneme Sınavı Rüzgarı

Çaykara

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Korona Virüs Salgını sebebi ile yaklaşık 2 aydır evlerinde Üniversite Sınavlarına hazırlanan Lise son sınıf öğrencilerine yönelik 38 Deneme Sınavı gerçekleştirildi.

ÇAYKARA’DA EVLERDE DENEME SINAVI RÜZGARI

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Korona Virüs Salgını sebebi ile yaklaşık 2 aydır evlerinde Üniversite Sınavlarına hazırlanan Lise son sınıf öğrencilerine yönelik 38 Deneme Sınavı gerçekleştirildi.

TYT  27 HAZİRAN,AYT  28 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bilindiği gibi 2020 Yılı Üniversite Giriş Sınavları için TYT Sınavı 27 Haziran 2020 Cumartesi Günü,AYT Sınavı ise 28 Haziran 2020 Pazar Günü gerçekleştirilecek

İLÇE MİLLİ EĞİTİM YOĞUN BİR TEMPO İLE ÇALIŞTI

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin başkanlığında Şube Müdürü Numan Tuncer,Çaykara Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik,Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali ve Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı ile öğretmenlerden oluşan komisyon tarafından son sınıf öğrencileri için hem paket deneme satın alınıyor hem de MEB EBA sisteminden sorular taranarak öğrenciler için deneme sınavları hazırlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şu ana kadar öğrenciler için 38 adet Deneme Sınavı hazırlandı.Hazırlanan Deneme Sınavları Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli öğretmenler tarafından Çaykara İlçesinin her mahallesinde ikamet eden Lise son sınıf öğrencilerinin evlerinin kapısına kadar ulaştırılıyor.

Daha sonra Öğrencilere gönderilen bir mesaj ile tüm öğrencilerin aynı anda aynı denemeyi yapmaları sağlanıyor.

Deneme sınavları tamamlandıktan yarım saat sonra ise her öğrencinin cep telefonuna gerçekleştirilen deneme sınavının cevap anahtarı atılıyor.Bu şekilde öğrencilerin kendilerini değerlendirmeleri sağlanmış oluyor.

11.SINIFLAR DA BAŞLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 11.Sınıfta okuyan ve 12.sınıfa  geçen öğrenciler için de 8 adet Deneme Sınavı hazırlandı ve Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından öğrencilerin evlerine dağıtılmaya başlandı.

Öğrencilerin sınavlarına 1 sene olmasına rağmen bu kadar erken bir dönemde 12. Sınıf öğrencileri ile çalışmaya başlanması Çaykara İlçesinin Eğitime vermiş olduğu önemi bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

ÇAMURALİ-MESTUR HAYIRSEVERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Evlerde gerçekleştirilen Deneme Sınavları ile ilgili olarak fikirlerini aldığımız Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını sebebi ile öğrencilerin evlerde kalmak zorunda kaldıklarını ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak evlerde  gerçekleştirmiş oldukları  38 adet Deneme Sınavı ile öğrencilerin Sınav Motivasyonlarını en üst düzeyde tutmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı Sayın Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok’un her zaman olduğu gibi Pandemi sürecinde de kendileri ile birlikte hareket ettiklerini ve onların destek ve katkıları ile ilçemizin en uzak mahallelerinde bile bulunan öğrencilerimize ulaşmayı başardıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali ayrıca gerçekleştirilen bu Deneme Sınavları için yaklaşık 30 000 TL maddi katkı sağlayarak bu çalışmanın yürütülmesinde en büyük pay sahibi olan Çaykara’lı MESTUR(Hayırsever)  İş adamımıza da hem Milli Eğitim Camiası olarak hem de Çaykara halkı olarak teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir