Çaykara'da Felsefe Sokağı Etkinliği

Çaykara

Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından okulda Felsefe Sokağı Etkinliği gerçekleştirildi.

Okulun Felsefe Öğretmeni Ebru Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Felsefe Sokağı Etkinliği 17 Nisan 2022 Salı Günü gerçekleştirildi. Felsefe Sokağı Etkinliği Felsefe Öğretmeni Ebru Yılmaz Yönetiminde Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlandı.

Felsefe Sokağı Açılış etkinliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt katıldılar.

Kaymakam Güzel Felsefe Sokağı etkinliğinin açılış kurdelesini birlikte keserken daha sonra ise Felsefe Sokağı stantlarını tek tek gezdiler ve görevli öğrencilerden Felsefe Sokağındaki Stantları ve temsil etmiş oldukları yüzyılları ifade eden bilgiler aldılar.

Öğrenciler temsil etmiş oldukları yüzyıllara ilişkin kıyafetleri ile Felsefe Stantlarının başında yer alırken aynı zamanda her öğrenci kendi stantını temsil etmiş olduğu yüzyılın özellikleri ile ilgili görsel materyaller ile süsleyerek o yüzyılı en iyi şekilde dile getirmiş oldular. Felsefe Sokağı etkinliğinde MÖ 6,MS 2,5,15-18,18-19 ve 20. Yüzyılları temsil eden filozoflar ve yüzyıllar ile ilgili her türlü teknik bilgi yer alıyor.

Etkinlik kapsamında Öğretmen Ebru Yılmaz’ın rehberliğinde öğrenciler tarafından karakalem çalışmaları ile çizimleri gerçekleştirilen MÖ 6,MS 2,5,15-18,18-19 ve 20. Yüzyılları temsil eden filozoflar ile ilgili çizilen resimler Kaymakam Güzel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali ile paylaşıldı.

düşünmeyi ve düşünceli olmayı hatırlatmak amacıyla felsefenin ve filozofların tanıtıldığı “Felsefe Sokağı” oluşturuldu. “Benim yaşam felsefem” temalı aforizma ve pano çalışmalarıyla duygu ve düşüncelerimizi paylaşıldı..

İnsanların felsefe miraslarını aktarmalarının önemini vurgulayarak eleştirel, sorgulayıcı ve çözümleyici düşüncenin hayatımıza kattığı değerlerin altını çizilen  etkinlikte, felsefenin yaşam biçimimiz olması gerektiğini vurgulandı.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA EĞİTİM ANLAMINDA OLDUĞU KADAR KÜLTÜREL ANLAMDA DA FARKLI

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Felsefe Sokağı etkinliğini çok beğendiğini etkinliğin tarih ve kültür ile dopdolu bir çalışma içerdiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ,Stantlarda görevli öğrencilerin de kendi stantlarını en mükemmel bir şekilde temsil ettiklerini bu anlamda bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiklerini ifade etti.

Çaykara İlçesinin sadece eğitim öğretim alanındaki akademik başarısı ile değil aynı zamanda sportif,sosyal ve kültürel anlamdaki etkinlik ve organizasyonları ile de farklı ve özel bir ilçe olduğunu,gerçekleştirilen bu sosyal ve kültürel aktivitelerde çok büyük emekleri olan başta İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticilerine,öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı olarak 8 ay gibi bir süre önce göreve başladığını anımsatan Kaymakam Muhammet Güzel bu kısa zaman dilimi içerisinde okullarda gerçekleştirilen onlarca etkinlik ve organizasyona bizzat katılım sağlamaya çalıştığını,öğrencilerin yanında yer alma gayreti içerisinde olduğunu ve bu baş döndüren etkinliklere yetişebilmek için yoğun bir tempo içerisinde koşturduklarını bu anlamda da Çaykara İlçesinin sadece Akademik olarak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamdaki etkinliklerine bire bir tanıklık etme imkanına sahip olduklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Felsefe Sokağı Etkinliği

İlginizi Çekebilir