Çaykara'da Geleneksel Kurtdağı Yayla Şenlikleri Coşkusu

Çaykara

Trabzon İlinin en önemli şenliklerinden biri olan Çaykara Kurtdağı Yayla Şenlikleri 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapıldı.

Trabzon İlinin  en önemli şenliklerinden biri olan Çaykara Kurtdağı Yayla Şenlikleri 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapıldı.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve Çaykara Belediyesi ile 10 Mahalle  muhtarının bir araya gelmesiyle kurdukları, Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kurtdağı şenlikleri, 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapıldı.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kurtdağı Yayla Şenliklerine katılırken binlerce Çaykara’lı Kurtdağı Yayla Şenliklerinde bir araya geldiler.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Kurtdağı Kültür Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Ağıralioğlu Şenlikte birer teşekkür ve selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Sunuculuğunu Fatma Hasanoğlu’nun yaptığı şenliğe Karadeniz Müziği sanatçılarından, Kerim Aydın, Yakup Atalay, Mahmut Okutan, Adem Ekiz,  Serhat Yıldırım ve Gökhan Tabanoğlu Sanatçı olarak katılırken,Çaykara Müzik Dünyasının vaz geçilmeyen isimleri Turan Kamberoğlu ve Evren Dilaver ise Organizasyonun Orkesrta yükünü bu sene de omuzlarında taşıyacaklar. 

Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı aynı zamanda Eğridere Köyü Muhtarı Ahmet Yaşar Ağiralioğlu, Kurtdağı şenliği ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Çaykara´nın Kültürünün yaşandığı ve yaşatıldığı geleneksel değerlerimizle bütünleştirerek paylaşılacağı Kurtdağı Yayla Şenliklerinin yapılması için yönetim kurulu olarak Çaykara Belediyesi ile yaptığımız toplantı sonucu aldığımız kararla Kurtdağı Şenliğimizi 6 Ağustos 2023 Pazar Günü gerçekleştirdik.

Bizler kültür değerlerimizi korumak zorundayız. Bu tip şenlikler kesinlikle sadece eğlence amacı taşımamaktadır. Yıllardır birbirini göremeyen binlerce insanın buralara gelip birbirlerini görerek geçmişteki hatıralarını yad ederek hasret gidermektedir. Kurtdağına gelen misafirlerimiz için rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Yönetim Kurulumuz olarak çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

Havanın açık olmasını fırsata çeverin Çaykara’lı binlerce hemşerimiz Geleneksel Kurtdağı Şenliklerinde bir araya getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.



İlginizi Çekebilir