Çaykara'da Gençlik ve Spor'dan Öğrencilere Yüzme Eğitimi

Çaykara

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Çaykara’da Eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak Of Kapalı Yüzme Havuzunda Yüzme etkinliği gerçekleştiriliyor.

Gençlik Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi kapsamında Çaykara İlçesinde ilkokul ve Ortaokulda öğrenim gören tüm öğrenciler Of Kapalı Yüzme havuzuna getirilerek hem profesyonel yüzme öğretmenleri tarafından yüzme dersleri veriliyor hem de öğrencilerin yüzmeleri sağlanarak dinlenmeleri sağlanıyor.

Projenin ilk aşamasında Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu öğrencileri ile Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu öğrencileri 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Çaykara Tur otobüsleri ile Of İlçesine getirildi.Proje kapsamında her iki okulun öğrencilerine Of Kapalı Yüzme havuzunda profesyonel yüzme öğretmenleri tarafından yüzme dersleri verildi,daha sonra ise yine yüzme öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin yüzme sporu ile tanışmaları sağlandı.

Proje kapsamında Karaçam İlkokulu ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu öğrencilerinin de önümüzdeki günlerde aynı şekilde Of Kapalı Yüzme Havuzuna getirilerek yüzme sporu ile tanışmaları sağlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi kapsamında Çaykara İlçesinde bulunan tüm ilkokul ve Ortaokullarda yüzme bilmeyen öğrencinin kalmaması hedefleniyor.

Şu anda ilk aşamada Yüzme dersleri verilen öğrenciler haftada iki gün Of Kapalı Spor Salonu Yüzme Havuzuna getirilecek.4 Hafta sürecek olan etkinlik kapsamında öğrenciler bir ay içinde 8 kez yüzme eğitimi alarak eğitimlerini tamamlamış olacaklar.

İlk  aşama tamamlandıktan sonra ise okullardaki diğer öğrenciler bu eğitimden geçirilecek.Proje kapsamında Çaykara İlçesinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tamamına uygulamalı yüzme eğitimi verilmiş olacak.

İlk yüzme heyecanı ile tanışan öğrencilerde tatlı bir yüzme telaşı yaşandı.Profesyonel Yüzme Öğretmenleri rehberliğinde Yüzme Havuzu ile tanışan minik öğrenciler ilk heyecanlarının ardından öğretmenlerinin gösterdikleri dersleri başarı ile uyguladılar ve güzel bir uygulamalı eğitimin ardından okullarına dönmenin tatlı heyecanını yaşadılar.

MÜDÜR KURT-GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TÜM İMKANLARI İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE

Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırlamış olduğu çeşitli proje ve organizasyonlar ile  öğrencileri Sportif,sosyal ve kültürel faaliyetlere hazırlama anlamında  yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu projelerin tamamının içinde yer almaya çalıştıklarını ve Çaykara ilçesinde eğitim gören tüm öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

Yüzme sporunun Çaykara İlçesinde çok tanınan bir spor dalı olmadığını ifade eden İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara İlçesinde İlkokul ve ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencileri yüzme eğitiminden geçirerek hem öğrencilerimizin yüzme sporu ile tanışmalarını sağlayacaklarını hem de öğrencilerimizin havuzda neşeli vakit geçirerek dinlenmelerini sağlayarak okullarına dinlenmiş bir şekilde dönerek derslerinde daha verimli olmalarını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir