Çaykara'da Geri Dönüşüm Projesi Başladı

Çaykara

Çaykara’da Zeki Bilge Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Geri Dönüşüm Fikirlerimizi BHayata Geçiriyoruz” Projesi Başladı.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Zeki Bilge Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından ortak olarak gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm Fikirlerimizi Hayata Geçiriyoruz” e Twinning projesi başladı.

Çaykara Şehit Ahmet  Çamur İmam Hatip Ortaokulu ve lisesi ile Zeki Bilge Ortaokulu ortak çalışması olan projede Zeki Bilge Ortaokulu Teknoloji Tasarım öğretmeni  Fatma Çamurali ve Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi  ingilizce öğretmeni Sümeyye Ersoy rehberliğinde  İngilizce ve Teknoloji ve tasarım branşlarında  gerçekleştiriliyor.

İlçemizde Şehit Ahmet Çamur imam Hatip okulu ve Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Aralık 2021 başında başlatılan  ve  halen devam etmekte olan" Geri dönüşüm fikirlerimizi hayata geçiriyoruz " eTwinning projesine başlamışlardır.

Proje değişik etkinliklerle mart ayı ortalarına kadar devam ettirilecektir. Projenin amacı, öğrencilerin  geri dönüşüm  hakkında bilinç durumlarını arttırmak, sorumluluk almak ve toplum yararına erkinliklere katılmak ile  ilgili davranışlar geliştirmektir.

Proje kapsamında halen geri dönüşüm ile ilgili neleri yapıyoruz, başka neler yapabiliriz, geri dönüşüm ile ne gibi kazanımlar elde ederiz, bu sorular üzerinde yoğunlaşıp bu projeyi benimseyip hayat düsturu yapmak ve yaşadığımız bölgede yaygınlaştırmak yine projenin amaçları arasında yer almaktadır.

Öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler ile birlikte yürütülen proje kapsamında 2021-2022 Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında her iki okulda da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek öğrencilerde Geri Dönüşüm ile ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Ayrıca proje kapsamında projenin amaçlarından bir tanesi olan Toplum Yararına Çalışmalarını sağlamak amacı ile çeşitli kampanyaların gerçekleştirilmesi,evlerde ve Çaykara İlçesinde çeşitli geri dönüşüm kampanyaları gerçekleştirilerek vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Ayrıca proje kapsamında Geri Dönüşüm ile ilgili öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli Görsel Materyaller ile öğrencilerde Geri Dönüşüm Bilinci oluşturulmaya çalışılıyor.Bunun yanı sıra Okul ve Sınıf panolarına asılan çeşitli görsel materyaller ile öğrencilerin dikkatlerini bu noktalara yoğunlaştırmaları sağlanmaya çalışılıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Dönüşüm Projesi Başladı
İlayda Bilici
27.01.2022 20:50:29
Sevgili teknoloji tasarım öğretmenimiz Fatma Çamurali'ye Projede destek veren öğrencilerimize teşekkürler en içten dileklerimle başarılar

İlginizi Çekebilir