Çaykara'da İcazet Töreni

Çaykara

Çaykara Müftülüğü tarafından Çaykara Merkez Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören kız öğrenciler için icazet Merasimi gerçekleştirildi.

Çaykara Müftülüğü tarafından Çaykara Merkez Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrenciler için icazet Merasimi gerçekleştirildi.

6 Ağustos 2023 Pazar Günü Çaykara Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen İcaze Töreni yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ile yoğun bir katılımın iştiraki ile gerçekleştirilen İcazet Töreni saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı.

Çaykara Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet İnce tarafından okunan Kur’an-ı Kerimin ardından programın Açılış Konuşması Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından gerçekleştirildi.

Müftü Şenocak 4 başlık altında gerçekleştirdiği konuşmanın birinci bölümünde mezun olan öğrencilere,ikinci bölümünde öğrencilerin hocalarına,üçüncü bölümde mezun öğrencilerin ailelerine ve dördüncü bölümde ise salonda bulunan misafirlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok İcazet töreninde birer konuşma yaptılar.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok gerçekleştirdiği konuşmasında Çaykara İlçesinin bir ilim irfan yuvası olduğunu geçmiş dönemlerde çok önemli İlim insanları yetiştirdiğini,bu örnek özelliği ile tüm ülkeye örnek olduğunu,günümüzde ise yetişen Hafız öğrencilerin Çaykara İlçesinin bu ilim irfan geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Konuşmalarında İcazet alan öğrencileri tebrik ederken ayrıca öğrencilerin bu başarılarında en büyük pay sahibi olan Çaykara Müftülüğü ve Kurs Öğretmenlerine de teşekkür etti.

Öğrencilerin ailelerini de tebrik eden Kaymakam Güzel öğrencilerin almış oldukları bu örnek eğitimi bir ömür boyu yaşamlarına tatbik etmeleri temennisini dile getirdi.

İcazet Töreni daha sonra Bayanlar arasında devam ederken programın sonunda ise Hafızlıklarını bitiren öğrencilere İcazet Belgeleri dağıtıldı.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' İcazet Töreni

İlginizi Çekebilir