Çaykara'da İkinci Dönem Planlama Toplantısı Yapıldı

Çaykara

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Planlama Toplantısı Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in Başkanlığında Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

3 Şubat 2022 Perşembe Günü saat 11.00’da Kaymakam Güzel’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara İlçe Karakol Komutanı aynı zamanda Çaykara Bölük Komutanı Vekili J.Kd.Bşçvş Aşkın Hava, Çaykara İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu, Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birlikleri Başkanları katıldılar.

TOPLANTI AŞAĞIDAKİ GÜNDEM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1-Güvenlik

2-Sportif ve Kültürel Faaliyetler

3-Değerler Eğitimi

Toplantının açılış konuşması Kaymakam Muhammet Güzel tarafından gerçekleştirildi.Çaykara İlçesinin her alanda olduğu gibi Eğitim Öğretim faaliyetleri alanında da farklı ve özel bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel bu güzel ilçede elde edilen Akademik başarının yanı sıra sosyal,kültürel faaliyetler ve sportif etkinlikler anlamında da çok önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğini bu etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1.YARIYILININ DEĞERLENDİRİLMESİ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının 1. Yarıyılının çok başarılı geçtiğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel fırsat bulduğu süre içerisinde kendilerinin de okullarda yürütülen Eğitim Öğretim faaliyetlerinin içerisinde aktif olarak yer aldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Okul Müdürlerine söz veren Kaymakam Güzel ,Okul Müdürlerinden birinci dönem ile ilgili düşüncelerini aldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından  birinci dönem ile ilgili Genel Bir Değerlendirme çalışması gerçekleştirildi.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Çaykara İlçesi olarak Değerler Eğitimine çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,okullarımızda Gelenek ve Göreneklerimizin yaşatılması için gerçekleştirilen etkinlik ve çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

OKUL SERVİS ARAÇLARININ DENETLENMESİ VE OKUL GÜVENLİĞİ

Okul Güvenliği ile ilgili söz alan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, senelerdir Çaykara İlçesinde Okul Güvenliği anlamında hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını bu anlamdaki emeklerinden dolay Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekiplerine minnet borçlu  olduklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ayrıca teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali, gece geç saatlere kadar okullarda devam eden Kurs ve ETÜT çalışmalarında gece bekçilerinin öğrencilerin güvenliği için yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve kendilerine çok fazla destek olduklarını ifade etti.

Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Jandarma Trafik ekibi olarak 16 personel ile okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenli bir eğitim alabilmesi için yoğun bir tempo harcadıklarını ifade eden Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Bşçvş Aşkın Hava,okulların güvenlik planlamasının yapıldığını haftanın belirli günlerinde okul servislerinin düzenli olarak denetlenerek öğrencilerimizin güvenli bir şekilde evlerinden okullarına ulaşmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.,

8 Şubat Pazartesi sabahı ikinci dönem için çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Başçavuş Hava,İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Jandarma trafik Ekibi olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve Eğitim Öğretim sezonuna hazır olduklarını ifade etti.

Okul Servis Araçlarının Denetlenmesi ile ilgili olarak söz alan İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak, Çaykara İlçe Emniyet amirliği olarak Okul önlerinde düzenli olarak  sürekli denetlemelerin gerçekleştirildiğini, Okul İrtibat Görevlisi ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını,Okul Müdürlerinden okulda karşılaşılan en küçük olumsuz bir durum ya da şüphe duyulan bir ziyaret ile ilgili mutlaka İlçe Emniyet Amirliğine bilgi verilmesini ve anında ilgili okula ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Okul Güvenliği ile ilgili söz alan Uzungöl Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aygün,Uzungöl’ün buz sorununun öğrenciler açısından çok büyük bir tehlike oluşturduğunu,Uzungöl’e gelen misafirlerin buz üstünde yürümeye çalıştıklarını,onları gören öğrencilerin de buz üstüne çıkmak istediklerini bu durumun öğrencilerin can güvenliği açısından çok büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

OKUL GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ

Okulların Güvenlik Kamera Sistemleri ile ilgili söz alan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara İlçesinde bir çok okulda güvenlik kameralarının mükemmel bir şekilde hizmet verdiklerini bazı okullarımızda ise onarım çalışmasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TAŞIMALI EĞİTİM

Toplantıda Taşımalı Eğitim konusunda bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali bölgemizde bu sene kış mevsiminin son derece çetin geçtiğini bu vesile ile aşırı kar yağışı ve yollarda meydana gelen aşırı buzlanma sebebi ile öğrencilerin can güvenliği açısından İlçemizin Karaçam,Demirli,Taşkıran,Eğridere,Ulucami gibi mahallelerinde ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Çaykara İlçesinde araç temini konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Müdür Çamurali boşta olan minibüsün bulunmadığını,araç sayısının çok sınırlı olduğunu ifade etti.

OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Toplantıda Sportif ve Kültürel Faaliyetler ile ilgili konuşan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Çaykara Gençlik Merkezini çok yakın bir zamanda öğrencilerimizin hizmetine açacaklarını,bu merkez vasıtası ile öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda futbol,voleybol,basketbol,atletizm,masa tenisi başta olmak üzere ilgi alanları doğrultusunda spor yapmalarını hedeflediklerini ifade etti.

Sosyal ve Kültürel faaliyetler anlamında Çaykara İlçesinde,kemençe,kaval,horon,Halk Oyunları gibi öğrencilerin müzik alanındaki yeteneklerini ortaya çıkaracak olan kurs çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel bu şekilde öğrencilerin hem ruhsal hem de zihinsel olarak dinleneceklerini bu şekilde derslere çok daha iyi bir şekilde motive olacaklarını ifade etti.

Başta 23 Nisan ve 19 Mayıs olmak üzere bayram ve törenlerin coşku içinde kutlanmasını hedeflediklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel gerçekleştirecekleri sportif ve  sosyal etkinlikler ile öğrenciler arasındaki kaynaşmayı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün Koordinesinde Çaykara İlçesinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini yüzme kursuna gönderdiklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel bu çalışmanın planlandığı şekilde devam ettiğini yüzme sporunun öğrencilerin zihinsel olarak da gelişimlerine çok büyük katkısının olduğunu ve yüzme sporunun öğrencilerin akademik başarılarında da önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

KULAÇ GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Toplantıda Taşkıran Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Kulaç okullarda Güvenlik Görevlisi ihtiyacının bulunduğunu bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

UZUNGÖL ÖĞRETMENLERİNE LOJMAN İSTİYOR

Toplantıda söz alan Uzungöl Eğitim Kurumları Okul aile Birliği Başkanı Mehmet Aygün Uzungöl Eğitiminin en önemli sorununun öğretmenlerinin lojmanlarının olmayışı olduğunu Çamlık Mahallesinde atıl durumda bulunan ve kullanılmayan okul binasının öğretmen lojmanına dönüştürülerek öğretmenlerin konaklama sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.



İlginizi Çekebilir