Çaykara'da İlköğretim Haftası Coşkusu

Çaykara

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Etkinlikleri Çaykara Zeki Bilge İlkokulu tarafından hazırlanan bir program ile gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Çaykara İlçesi İlköğretim Haftası Kutlama programı  Zeki Bilge Eğitim İlkokulu  tarafından hazırlandı.

İlköğretim Haftası etkinliklerine Dernekpazarı Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili Anıl Adıgüzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Çaykara Halk Bankası Müdürü Halil İbrahim Deberoğlu,Çaykara Ziraat Bankası Müdürü Lokman Kızılhan,Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Baş Hekimi Abdullah Kaan Kurt,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzset Gönan,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Kurum ve Daire Amirleri,Okul Müdürleri,Öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Dernekpazarı Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili Anıl Adıgüzel ile  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer konuşma yaptılar.

BAŞKAN TOK-EĞİTİM ÇAYKARA’NIN HER ŞEYİ

Programda bir konuşma yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçesinin Eğitimde rol model olmuş bir İlçe olduğunu bu örnek ve Eğitimde rol model olmuş güzel ilçenin Belediye Başkanı olmanın kendileri için her zaman farklı ve özel bir gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinin Eğitimde rol model olmuş bir İlçe konumunda bulunduğunu,Eğitim kavramının Çaykara İlçesi için olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte  Çaykara sokaklarının yeniden çocuk sesleri ile dolup taştığını sözlerine ekledi.

Çaykara PTT İmam Hatip binasının yapımının tamamlandığını en kısa sürede öğrencilerimizin,öğretmenlerimizin ve velilerimizin hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Tok,Çaykara insanının en büyük hayali olan Yüksekokul inşaatına 2022 yılı içerisinde başlamayı hedeflediklerini,2022 Yılı Yaz mevsimi boyunca Trabzon İl Millİ Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun  çok kıymetli kaktıkları ile Çaykara Belediyesi ve Hayırsever İş adamlarının destekleri ile İlçemizde bulunan tüm okullarımızın ve Öğrenci Yurtlarının tüm altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını sözlerine ekledi.

Öğretmenin her alanda örnek ve farklı bir insan olduğunu, Çaykara İlçesinde görev yapan Yönetici ve Öğretmenlerin bunu her zaman kendilerine kanıtladıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,,vatandaşlarımızın gözlerinin nuru biricik yavrularımızı geleceklerine şekil vermek üzere öğretmenlerimize emanet ettiklerini gelinen yeni süreçte de Öğretmenlerimizin aşılarını eksiksiz tamamlayarak öğrencilerinin karşısına çıkacaklarından emin olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında yer aldıklarını,eğitimin her aşamasına destek verme gayreti içerisinde bulunduklarını ,Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim anlamında gerçekleştirilen yatırımların hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Zeki Bilge Eğitim Kurumları binasının yeniden yapılması ile ilgili olarak kendilerinin senelerdir Zeki Bilge Eğitim Kurumları Okul Aile Birlikleri ile birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını gelinen noktada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Çaykara’lı Hemşerimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun da Çaykara İlçesine verilmiş bir sözlerinin bulunduğunu ve Sayın Belediye Başkanımızın elini taşın altına koyduğunu,konuyu Bakanlık aşamasına taşıdığını en kısa zaman içerisinde bu konunun çözüme kavuşturularak Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında öğrenim gören yavrularımızın yeni Eğitim yuvalarına kavuşmuş olacaklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM ADIGÜZEL-ÇAYKARA BİR EĞİTİM İLÇESİ

Çaykara İlçesinin Eğitimde farklı ve özel bir İlçe olduğunu ve  İlköğretim Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Çaykara İnsanı ile tanışmanın tatlı heyecanını yaşadığını ifade eden Dernekpazarı Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili Anıl Adıgüzel, Eğitim açısından çok şanslı olduğunu Eğitimde Türkiye’de rol model olmuş örnek ilçe Çaykara'nın bu yönü ile her türlü övgüyü fazlası ile hak ettiğini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinin örnek ve farklı bir Eğitim Öğretim İlçesi olduğunu ifade eden Kaymakam Anıl Adıgüzel ,Çaykara İlçesinde Eğitim öğretim anlamında gerçekleştirilen planlı ve programlı çalılşmalar ile bu anlamda gösterilen emek ve çabaların her türlü takdiri fazlası ile hak ettiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerinden Şeymanur Selçuk tarafından Öğrenciler adına Günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Çaykara zeki Bilge İlkokulu 2-B Sınıfı öğrencilerinden Fatma Betül Zengin,3-C Sınıfı öğrencilerinden Kübra Koçak ve Zeynep Sakal  tarafından öğrenci şiirleri okundu.

Okula yeni başlayan Zeki Bilge İlkokulu Birinci Sınıf öğrencilerine aynı okulun 4. Sınıf Öğrencileri tarafından Çiçek takdimi gerçekleştirildi ve okulumuza hoş geldiniz denildi.

Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatih Günay yönetiminde ve Fatih Öğretmenin gitarı eşliğinde Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlanan Öğrenci Korosu İlköğretim Haftası ile ilgili çeşitli şarkı ve türküleri hem seslendirdi hem de öğrenciler flütleri ile müziklere eşlik ettiler.

Programın son bölümünde ,Dernekpazarı Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili  Anıl Adıgüzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer tarafından temsili olarak ilk ders zili çaldı.

Kaymakam Adıgüzel,Başkan Tok ve Protokol üyeleri daha sonra  Bilge İlkokulu ve Zeki Bilge Ortaokulunda sınıfları ziyaret ederek İlköğretim haftalarını kutladılar ve öğretmen ile öğrencilere başarı dileklerini ilettiler.



İlginizi Çekebilir