Çaykara'da İstiklal Marşı, Akif ve Çanakkale Coşkusu

Çaykara

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Resmi Programları Taşkıran ve Ataköy Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Bölgemizde geçtiğimiz hafta boyunca devam eden yoğun kar yağışı,olumsuz hava koşulları ve okulların tatil olması sebebi ile Çaykara İlçesinde gerçekleştirilemeyen İstiklal Marşının Kabulü’nün 101. Yıl Dönümü Kutlamaları ile 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 25 Mart 2022 Cuma günü gerçekleştirildi.

TAŞKIRAN’DA İSTİKLAL MARŞI VE AKİF COŞKUSU

İstiklal Marşının kabul edilişinin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşımızın Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Taşkıran Eğitim Kurumları Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Bşçvş.Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Soğanlı MUHTARI Engin Yazıcıoğlu,Bir önceki Dönem Başkanı Çamlıbel Mıhtarı Abdullah Kulaç,,Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Muhtarları,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Resmi programın açılış konuşması Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Müdür Yardımcısı Cemil Güner tarafından gerçekleştirildi.

Programda öğrenciler tarafından İstiklal Marşı ile ilgili çeşitli şiirler ve konuşmalar gerçekleştirildi

Ana Sınıfı öğrencisi tarafından mükemmel bir şekilde okunan İstiklal Marşının 10 kıtası protokol ve misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

İstiklal Marşının kabulü ile ilgili video gösterisi izletildi.

12 mart Oratoryosu gerçekleştirdiği mükemmel sunumu ile ayakta alkışlandı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşının kabul edilişini konu alan piyes protokol ve davetliler tarafından keyifle izlendi.

İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

İstiklal Marşının Kabulü dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokullar arasında gerçekleştirilen Resim yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından verildi.

İşte dereceye giren öğrenciler

DERECE SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Berra Özüm Köse

Zeki Bilge İlkokulu

2

Hafzanur Kurt

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

3

Sena Kesimci

Zeki Bilge İlkokulu

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

İstiklal Marşının Kabulü dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortaokullar arasında gerçekleştirilen şiir  yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

İşte dereceye giren öğrenciler

DERECE SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Dilan Sezgin

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu

2

Zehra Yaren Özdemir

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu

3

Elif Nur Süleymanoğlu

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu

ATAKÖY’DE ÇANAKKALE RUHU

Çanakkale Savaşlarının 107. Yıl Dönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Resmi Programı saat 13.30’da Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok amaçlı  Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Bşçvş.Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Soğanlı Muhtarı  Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,bir önceki Dönem Başkanı Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç,Mahalle Muhtarları,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşması Cevdet Sunay MTAL Öğretmeni Muhammet Abbasoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Öğrencilerden Berfin Yıldırım tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu

Çanakkale Savaşlarını anlatan Belgesel film izletildi.

Cevdet Sunay MTAL Korosu Çanakkale ile ilgili türkülerini seslendirdi.

Cevdet Sunay ATAL Öğrencilerinden Kudret Yavuz tarafından Çanakkale Savaşları ile şilgili olarak  kendi yazmış olduğu şiir okundu.

Cevdet Sunay MTAL Öğrencilerinden Selinay Çakır tarafından Çanakkale’de Dikkat Çeken Gerçekler isimli konuşma gerçekleştirildi.

Çaykara’lı Şehitlerimiz isimli video sunumu gerçekleştirildi.

Cevdet Sunay MTAL Öğrencileri tarafından Çanakkale Nedir isimli etkinlik  gerçekleştirildi.

Cevdet Sunay MTAL Ana Sınıfı öğrencileri tarafından İstiklal Marşı etkinliği gerçekleştirildi.

İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü  dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen Resim yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından verildi.

DERECE SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Tamet Al Mahmud Al Muhammed

Zeki Bilge İlkokulu

2

Selim Efe Özbay

Zeki Bilge İlkokulu

3

Berra Özüm Köse

Zeki Bilge İlkokulu

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü  dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortaokul öğrencileri  arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

DERECE SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Zehra Yaren Özdemir

Zeki Bilge Ortaokulu

2

Ayşegül Ağırman

Zeki Bilge Ortaokulu

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü  dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lise Öğrencileri   arasında gerçekleştirilen kompozisyon  yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  tarafından verildi.

DERECE SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Semih Bal

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

2

Feyzanur Tellioğlu

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

3

 

 

BAŞKAN ÖKSÜZ’DEN TATLI BİR SÜRPRİZ

Çaykara İlçesinde Milli ve manevi değerlere olan bağlılığı ile bilinen MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz programda üzerinde İstiklal Marşımızın yazılı olduğu özel yapılmış bez bayraklardan programa katılan tüm misafirlere ikramda bulunarak misafirlere tatlı bir sürpriz gerçekleştirdi.

Başkan Öksüz’ün bu tatlı sürprizi protokol ve misafirler tarafından takdir ile karşılandı.



İlginizi Çekebilir