Çaykara'da Kadın Kooperatifinden Üreticilere Eğitim Çalıştayı

Çaykara

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Destekleme Kooperatifi tarafından Çaykara İlçesindeki Üreticilere Yönelik Hizmetiçi Eğitim Çalıştayı gerçekleştiriliyor.

Çaykara Hükümet Binası toplantı salonunda 12 Ocak 2023 Perşembe Günü başlayan Hizmetiçi Eğitim Çalıştayı 3 gün boyunca devam edecek ve 14 Ocak 2023 Cumartesi Günü sona erecek.

Eğitim Çalıştayı,Çaykara Kaymakamlığı,Kaykara Belediyesi,Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü ÇAYDER ve Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Destekleme Kooperatifinin ortak işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Karadenizli Anaların Doğadan Uzanan Elleri” teması ile  gerçekleştirilen ve DOKA tarafından  desteklenen Kadınların Üretime Katılmaları ve Kooperatif Yolu ile güçlendirilmesi” hedefleniyor.

Eğitim Çalıştayı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım Politikası Ve Yayım Anabilim Dalı Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Gülçubuk tarafından gerçekleştiriliyor.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Kırsal Kalkınma çalışmalarında Türkiye Kalkınma Vakfı(TKV)’nin yeri ve önemi konulu Doktora çalışmasının ardından Nizip İlçesinde Antep Fıstığı Üretimi yapan Ailelerin Sosyo Ekonomik Yapısı konulu Yüksek Lisans çalışması ile akademik kariyerine devam eden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk Yurt içinde ve yurt dışında bir çok yerde Verimli Tarım Yöntemleri ve insanların tarımdan etkili bir şekilde faydalanabilmesi için üreticilere Eğitim veriyor.

Eğitim Çalıştayında Prof.Dr.Bülent Gülçubuk,Yurt dışında ve Ülkemizde kurulan Kooperatiflerin kurulma şekilleri,başarılı olan kooperatiflerin başarıya ulaşmalarındaki çalışma şartlar ve çalışma şekilleri ile ilgilşi olarak üreticilere detaylı bir şekilde kimi zaman uygulamalı olarak,kimi zaman vixdeo desteğinden yararlanarak kimi zaman ise akıcı bir uslup ile kursiyerlere eğitim veriyor.

Çaykara İlçesi her zaman olduğu gibi Eğitim Çalıştayına yoğun bir katılım gerçekleştirdi.Dernek Başkanı Hacer Kuvvetli ile Öğretmenler Betül Özer Çakır,Ayşegül Sayar ve Gülay Yazar’ın özverili ve fedakar saha çalışmaları neticesinde Çaykara İlçesindeki Bayanlar Eğitim Çalıştayına yoğun bir katılım ile destek verdiler.



İlginizi Çekebilir